Anazar konyhatündértől lestem a receptet, napok óta gyönyörködöm a focacciáiban. Tegnap este megsült az első darab, el is tüntettük ketten a férjemmel néhány röpke perc alatt. Egy pohár sörrel tökéletes vacsora volt.
Egyébként is szeretem Anazart olvasni, rengeteg érdekességet találtam már nála különböző nemzetek ételeiről, érdekesebb alapanyagokról, szokásokról; menjetek, nézzétek meg ti is!:)
...és akkor jöjjön a focaccia recept, ahogy nálam készült.
Hozzávalók 30 cm átmérőjű pizzasütő tepsihez
275 gramm liszt
1/2 csomag (3,5 gramm) szárított élesztő vagy 1,5 dkg friss élesztő
175 ml langyos víz
1 csipet cukor
1 mokkáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
a forma kenéséhez:
kevés olaj
a tetejére:
1-2 evőkanál olívaolaj
1 kisebb fej lila hagyma
1 kisebb szál rozmaring
3-4 dkg gouda sajt
tengeri só
A langyos vízben elkevertem az élesztőt meg a cukrot, és kicsit félretettem. A lisztet és a sót összevegyítettem, hozzáöntöttem a felhabosodott élesztőt, belekanalaztam az olajat, és robotgéppel alaposan összedolgoztam.
Pizzasütő tepsit vékonyan kiolajoztam, kézzel belenyomkodtam a tésztát. Letakarva 40 percre kelni hagytam.
Egyébként is szeretem Anazart olvasni, rengeteg érdekességet találtam már nála különböző nemzetek ételeiről, érdekesebb alapanyagokról, szokásokról; menjetek, nézzétek meg ti is!:)
...és akkor jöjjön a focaccia recept, ahogy nálam készült.
Hozzávalók 30 cm átmérőjű pizzasütő tepsihez
275 gramm liszt
1/2 csomag (3,5 gramm) szárított élesztő vagy 1,5 dkg friss élesztő
175 ml langyos víz
1 csipet cukor
1 mokkáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
a forma kenéséhez:
kevés olaj
a tetejére:
1-2 evőkanál olívaolaj
1 kisebb fej lila hagyma
1 kisebb szál rozmaring
3-4 dkg gouda sajt
tengeri só
A langyos vízben elkevertem az élesztőt meg a cukrot, és kicsit félretettem. A lisztet és a sót összevegyítettem, hozzáöntöttem a felhabosodott élesztőt, belekanalaztam az olajat, és robotgéppel alaposan összedolgoztam.
Pizzasütő tepsit vékonyan kiolajoztam, kézzel belenyomkodtam a tésztát. Letakarva 40 percre kelni hagytam.
Közben a hagymát megtisztítottam, vékony cikkekre vágtam, a rozmaring leveleit összeaprítottam, a sajtot nagy lyukú reszelőn megreszeltem.
A megkelt tésztába az ujjammal lyukakat nyomkodtam. Olajjal meglocsoltam-megkentem, megszórtam sóval. Rákerült a rozmaring, a hagyma és a sajt is. 200 fokos légkeveréses, előmelegített sütőbe tettem, nekem 18 perc alatt sült meg szép barnára.
Kívül jó ropogós, belül puha, jó akár sörkorcsolyának is; csak eleget kell sütni belőle;)
A megkelt tésztába az ujjammal lyukakat nyomkodtam. Olajjal meglocsoltam-megkentem, megszórtam sóval. Rákerült a rozmaring, a hagyma és a sajt is. 200 fokos légkeveréses, előmelegített sütőbe tettem, nekem 18 perc alatt sült meg szép barnára.
Kívül jó ropogós, belül puha, jó akár sörkorcsolyának is; csak eleget kell sütni belőle;)
7 megjegyzés:
Finom, finom :)))
Gyönyörű lett Kata! Nálunk is épp tegnap sült (az eslő óta szinte menetrendszerűen), ma reggel meg el is fogyott az utolsó két szelet.
Köszönöm az ajánlást!!
Csodaszép! Olicaolaj, fohagyma, rozmaring,gouda sajt..-nekem se kéne más, szuper kis hozzávalók!:-))
Bianka, tényleg finom
Anazar, egy kereket csináltam, azt ettük meg együltő helyünkben; de annyira egyszerű, hogy szerintem bármikor hozzáfogok, ha ezt akarnánk enni.
Köszi a receptet, az ajánlást meg szívesen tettem, mert tetszik, amit csinálsz:))
Andi, tényleg, viszonylag egyszerű hozzávalókból jó kis ételt lehet nem túl hosszú idő alatt készíteni!
Légyszíves nézz be hozzám, van egy ajándékom számodra.
Szia! A te blogod is nagyon szupi, rendszeres követőd vagyok immáron én is hivatalosan.
hű de guszta ez a focaccia:) egy kis meglepi nálam:http://izlesszindroma.blogspot.com/2011/01/dij-es-egy-kis-dios-afonyas-ropogos.html
Megjegyzés küldése