Kezdődik a meggyszezon, itt az ideje a sütik, édességek mellett levest vagy szószt is készíteni ebből a finom gyümölcsből. Ilyenkor a legszebb a színe az ételnek, öröm volt ránézni is:)
Eddig tejföllel készítettem, de a legújabb Kifőztükben tejszínes habarással sűrítve olvastam. Gondoltam, kipróbálom: és nyert! Én a következő arányokkal és fűszerekkel készítettem.
Eddig tejföllel készítettem, de a legújabb Kifőztükben tejszínes habarással sűrítve olvastam. Gondoltam, kipróbálom: és nyert! Én a következő arányokkal és fűszerekkel készítettem.
Hozzávalók
60-70 dkg meggy
3 evőkanál cukor
1 mokkáskanál szegfűszeg
csipet só
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
A meggyet kimagoztam, megszórtam a cukorral, a szegfűszeggel és a sóval. Kisebb lángra téve megvártam, míg kevés levet nem engedett, majd lefedtem és néhány percig főztem. Közben a tejszínt összekevertem a liszttel, majd kevés főzőlevet hozzátéve belekevertem a szószba. Még néhány perc lassú fövés után készen is volt. Gyors és könnyű kategória!
Általában sült csirkével szoktuk enni, most grillezett csirkecomb volt mellé.
Általában sült csirkével szoktuk enni, most grillezett csirkecomb volt mellé.
6 megjegyzés:
Ez nagyon vicces. :))) Én még tejföllel nem csináltam soha, de most,hogy írod úgy is kipróbálom. :)
Imádom, főleg hússal. :)
Gyönyörű szép.
Nagyon guszta! Nagyon szeretem a meggyszószt, én csak tejfölbe 1 evőkanál lisztet teszek és azzal habarom be úgy is nagyon finom!
Egyik kedvenc szószom, marhahús mellé mennyei
Nagyon szeretem én is. Régen a menzán, főtt marhahús és pirított gríz mellé adták...Nagyon szép a színe!
Imádom a gyümölcs-szószokat, finom az tejföllel is, úgy picit savanykásabb, de finom tejszínnel is, úgy selymesebb a végeredmény.
Főtt és sült húsokhoz szoktam én is készíteni:-))))
Megjegyzés küldése