2011. július 10.

Cukkinis tészta


Van már egy másik variáció is a blogon, ezt most férj hathatós közreműködésével készült. Szalagosra szeletelte a cukkinit, ettől eszembe jutott a paszternákos tészta is, így valahogy összekeveredett a kettő ebben a receptben. Gyors, finom, mediterrán ízvilágú, telitalálat lett ebben a nagy forróságban!

Hozzávalók 2 személyre

20 dkg szélesmetélt

1 közepes cukkini (kb. 25 dkg)
5 dkg bacon
1 nagy gerezd fokhagyma
1 közepes paradicsom
csipet csili
8-10 bazsalikomlevél
10 + 2 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín
só, bors

A bacont darabokra vágjuk, a cukkinit meghámozzuk (ha zsengébb van otthon, nem muszáj), zöldséghámozóval hosszában szalagokat vágunk belőle. A paradicsomot félbevágjuk, vékonyra szeleteljük, a bazsalikomot is csíkokra vágjuk. A tésztát feltesszük főni.

Serpenyőben nagy lángon megpirítjuk a bacon darabokat. A keletkező zsíron 2-3 percig forgatjuk a cukkini-szalagokat, ráreszeljük a fokhagymát, borsozzuk, csilit szórunk rá, majd megsózzuk. Beletesszük a paradicsomot, azzal is megforgatjuk néhányszor. Ráöntjük a tejszínt, felforraljuk, kis lángra tesszük. Belekerül a 10 dkg reszelt sajt és a bazsalikom, majd megkóstoljuk, ha kell, ízesítjük. Végül hozzákeverjük a megfőtt tésztát.

A tányéron megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

5 megjegyzés:

Éva írta...

Igencsak guszta lett! Nagyon finom lehet!

Viki írta...

Éppen nem tudok mit kezdeni 2 kisebb cukkinivel. Hát itt a megoldás. Házi tésztám is van. Hajrá :)) Nagyon guszta. Már csurdogál a nyálacskám, pedig még hajnal van :))

Viki írta...

Kata, köszönjük az isteni ebédet. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire finom lesz, s főleg milyen hamar elkészült. Még jó hogy hajnalok hajnalán Nálad jártam.

Bianka írta...

Imádom a cukkinit

Kata írta...

Éva köszi!:)

Vik, hát hihetetlenül gyors voltál, és örülök, hogy alátámasztod az általam leírtakat!

Bianka!:D

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin