2011. július 30.

Indiai paradicsomos húsgombócok


Végre megint összejött egy indiai ízesítésű ennivaló! már majdnem elvonási tüneteim voltak:)

Hozzávalók

a húsgombóchoz:

45 dkg darált hús
1 nagyobb vöröshagyma
kis darab friss gyömbér (vagy 1 teáskanálnyi szárított)
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 tojásfehérje
1 teáskanál őrölt koriander
kevés csilipaprika

bors

zsemlemorzsa a hempergetéshez
olaj a sütéshez

a szószhoz:

1 nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt római kömény
2 kis csilipaprika
3 paradicsom
4 dl sűrű paradicsomlé
1 dl joghurt
1/2 csokor petrezselyemzöld

bors
pici cukor

A gombóchoz a hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. A húshoz keverjük az összes alkotórészt, majd kb. 15 laposabb gombócot formálunk belőle. Zsemlemorzsába hempergetjük, majd néhány evőkanálnyi olajon pár perc alatt mindkét oldalukat átsütjük.
A szószhoz az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát megfuttatjuk 2 evőkanálnyi olajon. Beletesszük a paradicsomlevet, a joghurtot, a kis kockákra vágott paradicsomot, ízesítjük a fűszerekkel, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöld nagy részét is. A gombócokat is belerakjuk, majd alaposan összefőzzük az egészet.

Párolt rizzsel tálaljuk, a tányéron megszórjuk kevés petrezselyemzölddel.

4 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta, igen finom lehet a sok fűszertől. Nagyon szeretem a rizses fűszeres ételeket és még ha csíp is az még jobb!

Bianka írta...

Nagyon finom

Kata írta...

Éva, ez elég jól csíp, és nagyon finom!!!!

Vicuska írta...

Nagyon szeretem az indiai fűszereket és ételeket, kivéve a chili csípősségét, jó ideje mellőznöm kell :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin