Végre megint összejött egy indiai ízesítésű ennivaló! már majdnem elvonási tüneteim voltak:)
Hozzávalók
a húsgombóchoz:
45 dkg darált hús
1 nagyobb vöröshagyma
kis darab friss gyömbér (vagy 1 teáskanálnyi szárított)
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 tojásfehérje
1 teáskanál őrölt koriander
kevés csilipaprika
só
bors
zsemlemorzsa a hempergetéshez
olaj a sütéshez
a szószhoz:
1 nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt római kömény
2 kis csilipaprika
3 paradicsom
4 dl sűrű paradicsomlé
1 dl joghurt
1/2 csokor petrezselyemzöld
só
bors
pici cukor
A gombóchoz a hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. A húshoz keverjük az összes alkotórészt, majd kb. 15 laposabb gombócot formálunk belőle. Zsemlemorzsába hempergetjük, majd néhány evőkanálnyi olajon pár perc alatt mindkét oldalukat átsütjük.
A szószhoz az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát megfuttatjuk 2 evőkanálnyi olajon. Beletesszük a paradicsomlevet, a joghurtot, a kis kockákra vágott paradicsomot, ízesítjük a fűszerekkel, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöld nagy részét is. A gombócokat is belerakjuk, majd alaposan összefőzzük az egészet.
Párolt rizzsel tálaljuk, a tányéron megszórjuk kevés petrezselyemzölddel.
Hozzávalók
a húsgombóchoz:
45 dkg darált hús
1 nagyobb vöröshagyma
kis darab friss gyömbér (vagy 1 teáskanálnyi szárított)
1/2 csokor petrezselyemzöld
1 tojásfehérje
1 teáskanál őrölt koriander
kevés csilipaprika
só
bors
zsemlemorzsa a hempergetéshez
olaj a sütéshez
a szószhoz:
1 nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt római kömény
2 kis csilipaprika
3 paradicsom
4 dl sűrű paradicsomlé
1 dl joghurt
1/2 csokor petrezselyemzöld
só
bors
pici cukor
A gombóchoz a hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. A húshoz keverjük az összes alkotórészt, majd kb. 15 laposabb gombócot formálunk belőle. Zsemlemorzsába hempergetjük, majd néhány evőkanálnyi olajon pár perc alatt mindkét oldalukat átsütjük.
A szószhoz az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát megfuttatjuk 2 evőkanálnyi olajon. Beletesszük a paradicsomlevet, a joghurtot, a kis kockákra vágott paradicsomot, ízesítjük a fűszerekkel, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöld nagy részét is. A gombócokat is belerakjuk, majd alaposan összefőzzük az egészet.
Párolt rizzsel tálaljuk, a tányéron megszórjuk kevés petrezselyemzölddel.
4 megjegyzés:
Nagyon guszta, igen finom lehet a sok fűszertől. Nagyon szeretem a rizses fűszeres ételeket és még ha csíp is az még jobb!
Nagyon finom
Éva, ez elég jól csíp, és nagyon finom!!!!
Nagyon szeretem az indiai fűszereket és ételeket, kivéve a chili csípősségét, jó ideje mellőznöm kell :)
Megjegyzés küldése