2011. augusztus 11.

Csokoládés-diós keksz


Új kedvenc született nálunk ennek a keksznek a személyében. Nem tudom mitől, de nagyon-nagyon finom! Az eredeti diós verzió óta elkészült a mogyorós párja is, az nekem talán még jobban ízlik, tessék mindkettőt kipróbálni, utána eldönteni, kinek mi tetszik:)

A recept az augusztusi Kifőztük magazinban található, sok szuper finomság társaságában; az oldaláról lehet letölteni, még mindig ingyenesen.

12,5 dkg margarin
8 dkg barna cukor
1,5 dkg zabpehely
2 dkg őrölt dió
3,5 dkg apróra vágott dió
5 dkg csokilencse
15 dkg liszt + 1/4 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 tojássárgája
1 teáskanál vaníliakivonat


Kisebb tálban összekeverjük a szárazanyagokat: a lisztet, a sót, a sütőport, a fahéjat, a zabpelyhet és az őrölt diót. Keverőtálban alaposan összedolgozzuk a margarint a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. Hozzáadjuk a lisztes elegyet, majd a darabos diót és a csokilencsét. Legalább 2 órára hidegre tesszük.
Sütőpapíros tepsire kisebb halmokat kanalazunk, majd 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a széle színesedni nem kezd. A közepe ilyenkor még kicsit lágy, de mire kihűl, éppen jó lesz.

Nekem 32 db keksz lett belőle.

5 megjegyzés:

Moha írta...

Ez tényleg finom, tanúsíthatom:)))

Éva írta...

Guszta lett és biztos finom ! Egyszer próbálkoztam kekszet csinálni és valamit elronthattam mert eléggé lapos lett így többször nem kísérleteztem! A tiéd jól néz ki !

Bianka írta...

Száz éve nem ettem kekszet, ideje lenne újra gyártani

Névtelen írta...

Szia Kata!
Szuper ez a recept, hol lehet beszerezni csokilencsét?
Köszi: Ági

Kata írta...

Szia Ági! csokilencsét delikátesz boltokban, Ázsia boltban lehet kapni, de bátran lecserélheted, ha min. 45%-os vagy ennél magasabb kakaótartalmú csokoládét feldarabolsz.
Jó sütést kívánok!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin