2011. augusztus 12.

Szilvalekvár 2011.


Tájkép csata után...

...illetve nem is volt csata!:)

2 évvel ezelőtt főztem 3-4 adag lekvárt ezzel a módszerrel, tavaly nem volt szilvánk (de volt lekvárunk;)), ezért akkor nem főztem egyáltalán. Szerencsére az idén roskadoztak és roskadoznak a gyümölcsfák, lassan ki sem látszom a befőzés-hegyek mögül. Azért nem panaszkodom, inkább örülök, hogy ismét tele lesznek a polcok.

Szóval nemrég fejeztem be egy adag szilvalekvár főzését, és mondhatom, hogy teljes a siker! Igaz, már tegnap este feltettem a tűzre vagy három óra hosszára, ma is 2x alágyújtottam, de amikor délután már úgy láttam, hogy kevés a leve és megkavartam, nagyon meglepődtem, ugyanis teljesen kész volt a lekvár. Még kevertem vagy 10 percig, hogy a lelkemet megnyugtassam, meg a még egyben lévő szilvadarabok is összetörjenek, de ennyi volt az összes munka vele. Így azután mondtam, hogy akár jöhetne máris a következő adag:)

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Ma rám vár a szilvalekvár

Lora írta...

Mi ma szüretelünk, holnap főzöm :)

Moha írta...

Na azért óvatosan azokkal a kívánságokkal:))))

Kata írta...

Bianka, Lora remélem, jól sikerült nektek is!

Moha, úgy van, óvatosabban kellett volna kívánni, mert már megfőtt a következő adag is, habár azzal nem voltam ennyire szerencsés, mert fél órát még kavarni kellett. De nem hiszed el, most jöttem haza, és lett még egy fél vödörnyi szilva valahogy....

Moha írta...

Kata, arra jártak a szilvamanók:))))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin