2012. január 16.

Póréhagymás-húsos szélesmetélt

Imádom a póréhagymát, és szezonja is van. Ez a recept még a szeptemberi Kifőztük magazinban jelent meg, az is, és a nemrég megjelent januári szám is letölthető az újság weboldaláról.



Hozzávalók

25 dkg bármilyen, csont nélküli hús
5 dkg húsos szalonna
1 közepes póréhagyma
4 nagy paradicsom (helyettesíthető kis doboz paradicsompürével)
2 gerezd fokhagyma
csipet cukor
só, őrölt bors
csilipaprika (elhagyható)
olaj
25 dkg szélesmetélt

1/2 csokor petrezselyemzöld
1 kis ág rozmaring (vagy kevés szárított)
6-8 bazsalikomlevél (vagy 1 teáskanál szárított)
a tetejére:
reszelt sajt (parmezán)

Serpenyőbe öntünk egy evőkanál olajat, megpirítjuk rajta a csíkokra vágott szalonnát, majd kivesszük azt. A megmaradt zsiradékon fehéredésig sütjük a kis kockákra vágott húst. Beletesszük a hosszában elfelezett, a zöld részével együtt csíkokra vágott póréhagymát, meg a zúzott fokhagymát, és néhány percig pirítjuk. Sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük fél dl vízzel, és lefedjük az edényt. Félpuhára pároljuk a húst, közben, ha szükséges, öntünk még bele pici vizet. Közben meghámozzuk a paradicsomot, apróra vágjuk, és hozzátesszük a húshoz. (Ha paradicsompürét használunk, a pürével együtt öntsünk bele ugyanannyi vizet.) Utánaízesítjük sóval és borssal, teszünk bele cukrot meg csilipaprikát, majd közepes lángon, lefedve 30-40 percig puhára főzzük a ragut.
Feltesszük főni a tésztát; amikor a vízbe kerül a száraz tészta, akkor keverjük a raguhoz az aprított zöld fűszereket. Végül a raguhoz keverjük a főtt tésztát és a félretett szalonnát.
A tányéron megszórjuk reszelt sajttal.

3 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehet guszta! Szeretem a tésztás egyszerü ételeket és ez egyszerű és nagyszerű !

Roza írta...

Szeretem az ilyen tésztákat.
Nagyon guszta és biztosan finom volt.

Kata írta...

Köszönöm:)

Mi is nagyon szeretjük a tésztákat, meg is látszik a blogon, valamelyk nap néztem éppen, hogy legalább 30-40 tésztát tettem fel:))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin