2012. szeptember 15.

Alma bundában sütve



Ez a recept az "almás hét" utolsó bejegyzése, szintén a szeptemberi Kifőztükből:) Amolyan békebeli, retró édesség. Nagyon olcsó, nagyon egyszerű és nagyon finom, szerintem kihagyhatatlan ilyenkor ősszel!


Hozzávalók

4 nagyobb savanykás alma
a bundázáshoz:
1 tojás
12 dkg liszt
2-3 teáskanál cukor
1 teáskanál rum
1,5 dl tej
csipet só
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
fahéjas cukor
bogyós gyümölcs (elhagyható)
citromfűlevél (elhagyható)

A tojásfehérjét habbá verjük, félretesszük. A sárgáját a cukorral, a rummal és kevés tejjel felhabosítjuk, majd váltakozva hozzáadjuk a sóval elegyített lisztet és a maradék tejet. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjét. Az almát meghámozzuk, a magját erre alkalmas szerszámmal vagy késsel kiszúrjuk, a húsát kb. egy cm vastag korongokra szeleteljük.  A szeleteket egyenként a tésztába mártjuk, és forró olajban, közepes lángon megsütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük, és fahéjas cukorral megszórva tálaljuk. 
Friss gyümölccsel és citromfűvel díszíthetjük.

Tipp: ha marad a mártótésztából, kis lepényeket süthetünk belőle.

2 megjegyzés:

Elisabeth írta...

Régen látogattam nálad...örvendek hogy megláttam ezt a fantsztikus egyeszerü nagyon guszta és finom bundában sült alma receptedet. Gyönyörüen néz ki, guszta, és nagyon finom!
Én is ki fogom próbálni, habár már több fjta zöldséget sütöttem bundában, el tudom képzelni milyen jó illata is van a sütés közben!

Erika írta...

Jó kis desszert, régen nagyon sokat készítettünk mi is, de valahogy kiment a fejemből, pedig ízlene megint:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin