2012. október 19.

Tüzes paradicsomos tészta

Talán talál még valaki finom paradicsomot, mert anélkül ez a tészta nem működik. Alternatív megoldás lehet a koktélparadicsom, az még télen is jó szokott lenni. A recept az októberi Kifőztükben jelent meg eredetileg. Nagyon hamar készen van:)





Hozzávalók 2 személyre

4 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2-3 kis csilipaprika
1 nagy csokor petrezselyemzöld
4-6 érett, kemény húsú paradicsom vagy 15-20 dkg koktélparadicsom
25 dkg szélesmetélt
őrölt bors
a tálaláshoz:
parmezán sajt

A tésztát a csomagolásán lévő utasítás szerint megfőzzük, majd leszűrjük.

Az olívaolajban kis lángon, lassan megpirítjuk a darabokra vágott fokhagymát, hogy az olaj átvegye az ízét, majd eltávolítjuk belőle. A fokhagymás olajban 2-3 perc alatt átforgatjuk az apróra vágott csilipaprikát, hozzátesszük a felaprított petrezselyemzöldet és a cikkekre vágott paradicsomot (vagy az elfelezett koktélparadicsomot). Ez utóbbiakat éppen csak átmelegítjük, nem sütjük. Megszórjuk sóval meg borssal, és hozzáforgatjuk a tésztát.

Azonnal tálaljuk, a tányéron megszórjuk reszelt sajttal. Tartalmasabb leves után második fogás, illetve kitűnő vacsora lehet belőle.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin