Köret bármilyen sült húshoz, de magában is finom.
Hozzávalók 2 személyre
60 dkg sárgarépa
1 marék zöldborsó
1 kis darab póréhagyma
2-3 dkg vaj
só
őrölt bors
őrölt gyömbér
1 közepes narancs leve
1-2 teáskanál eritrit
A felhevített vajon lassú tűzön megpirítjuk a vékonyra szeletelt pórét. Rátesszük a kis darabokra vágott sárgarépát, borssal és gyömbérrel ízesítjük. Néhány perc alatt átsütjük, majd 1/2 dl vízzel felöntjük. Sózzuk, és lefedve addig pároljuk, amíg a folyadékot el nem fövi. Ekkor ráöntjük a narancs kifacsart levét, ízlés szerint édesítjük, és a fedőt újra rátéve addig főzzük, míg majdnem puha nem lesz. Egy keveset pépesítünk belőle (a közepébe nyomjuk a botmixert), hozzátesszük a borsót, és ha szükséges, kevés vizet öntünk még alá. A zöldségeket fedő alatt teljesen puhára főzzük. Melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése