2013. március 16.

Vajas burgonya zöldborsmártással


Már látom az előzőleg feltett receptek alapján, hogy nem leszek ezzel sem túl népszerű, pedig a közelmúltban posztolt vegetáriánus ételek igazán finomak. Ez is a márciusi Kifőztükben jelent meg.  A mártással együtt köretként 4 személyre vagy vega ételként 2 személyre elegendő.


Hozzávalók

80 dkg burgonya
3 dkg vaj

őrölt bors
1 kis csokor petrezselyemzöld

a mártáshoz:
1 kisebb vöröshagyma
3 dkg vaj
2 dkg liszt
2 dl száraz fehérbor
1 evőkanál citromlé
10-12  szem sós lében eltett zöld bors
1-2 szál petrezselyemzöld

őrölt bors

A burgonyát megtisztítjuk, (fél)szeletekre vágjuk, és enyhén sós lében puhára főzzük.
Közben elkészítjük a mártást: a vajat felmelegítjük, és a felaprított hagymát üvegesre pirítjuk rajta. Beleszórjuk a lisztet, és kevergetés közben hagyjuk, hogy felhabozzon; ekkor felengedjük a fehérborral, beletesszük a citromlét és a zöld borsot. Sózzuk, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, és csipet őrölt borssal ízesítjük. Közepes lángon 4-5 percig forraljuk.
A leszűrt, puha burgonyát a felforrósított vajon átforgatjuk, sóval  és borssal ízesítjük, végül megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel.



3 megjegyzés:

sedith írta...

Pedig ez nagyon finom lehet! Különben is, ma ráesett a pillantásom a recepted címére, és ebből kifolyólag zöldborsmártást készítettem a fasírt és rizs mellé. Nem a te recepted szerint, bevallom, de az ötlet innen jött. Én nagyon szeretem a zöld borsot, szerintem ezt a mártást is kipróbálom egyszer! :)

Kata írta...

Edith, köszi, tényleg jó volt! a különlegességét a mártástól kapta, egy jó mártással bármilyen egyszerű ételt el lehet varázsolni:)
A zöld borsot mi is szeretjük, ezért sok ételben kipróbáltam. Nekem is van valahol még egy hasonló, cetlire írt borsmártásom, meg kéne keresni:) de majd megyek, meglesem a tiédet is!

Anikó írta...

Én vittem a receptet, mi is szeretjük a zöld borsot,köretként is jó, meg magában is salátával ez a krumpli:-))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin