2014. január 30.

Kecskesült

Néha muszáj valami egészen újat kipróbálni! Így voltam vele, amikor egyik barátunk kezünkbe nyomott néhány darab kecskehúst. Hazavittük, megsütöttük, és jóízűen megettük:) Mondjuk sokkal egyszerűbb lett volna pörköltet főzni belőle, de az nem lett volna kihívás... Sőt, fotózni is egyszerűbb lett volna:) Viszont használhattam hozzá az egyik új, kedvenc Berghoff-sütőtálamat; szépen sül benne minden, gyönyörű, és még fedele is van – imádom!

A recept eredetileg a januári Kifőztükben jelent meg.




Hozzávalók 4 személyre


kb. 1,5 kg fiatal kecskehús (comb, nyak, borda)
2 vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 rozmaringág
őrölt bors
3 szem borókabogyó
1 dl száraz fehérbor
5 dkg zsírszalonna


A szalonnát felkockázzuk, és kisebb lángon kiolvasztjuk a zsírját. Ha szükséges, a húsról eltávolítjuk a faggyút, majd sóval, borssal fűszerezzük. A tepsit zsírral enyhén kikenjük, ráfektetjük a húsdarabokat. Közé dobjuk a cikkekre vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a borókabogyót és a rozmaringot. Aláöntjük a bort, a húst meglocsoljuk a maradék szalonnazsírral. A tepsit lefedjük, és az ételt 180 fokra melegített, légkeveréses sütőben kb. 1,5-2 óra alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, közben a folyadékot vízzel pótoljuk. A sütés végén a húst fedetlenül addig pirítjuk, amíg kis színt nem kap.

Tipp: a kecskehúsnak kissé édeskés íze van, ezért fűszerezzük bátrabban! Lehetőleg annyit süssünk belőle, amennyi elfogy, mert másnap már kevésbé élvezhető az íze.

1 megjegyzés:

iceflower írta...

Kedves Kata!
Egy játékra szeretnélek meghívni, ha van időd, és van kedved hozzá, nézz be hozzám!
http://www.fozzunk-egyutt.blogspot.hu/2014/01/ismerjuk-meg-egymast.html

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin