2015. október 20.

Töltött kenyérkoszorú

Ez a recept hónapokig várakozott a Kifőztük Magazin korrektúráján, mert valami baki mindig közbejött a fotózásnál (rossz beállítás, fények, színek). Úgyhogy háromszor készült el, mire az idei októberi számban megjelent, de azt hiszem, még jó sok alkalommal képes lettem volna újrasütni, mert nagyon-nagyon finom lett. Feltétlenül próbáljátok ki! :) A Bijó webáruházban sok egészséges hozzávaló beszerezhető hozzá.



Hozzávalók

15 dkg tönköly fehérliszt
15 dkg Graham-liszt
1 evőkanál burgonyapehely
2 dkg friss élesztő
1 kávéskanál cukor
1,5-2 dl joghurt vagy kefir
1/2 dl langyos tej
1 púpozott kávéskanál só
1 evőkanál olaj
a töltelékhez:
35 dkg gomba
1 evőkanálnyi aprított vöröshagyma
1-2 paradicsom
5 dkg zöld fűszeres krémsajt
1 csokor petrezselyemzöld
2 tojás

őrölt bors
olaj
a tetejére:
napraforgómag

A tésztához a cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszteket elvegyítjük a burgonyapehellyel, a sóval, majd az élesztős tejjel, a joghurttal és az olajjal puha tésztát dagasztunk belőle. Lefedve 40-50 perc alatt a duplájára kelesztjük. 
Közben elkészítjük a tölteléket: kevés olajon a vöröshagymát üvegesre dinszteljük. Rátesszük a megtisztított, feldarabolt gombát, átpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Lefedve kb. 15 perc alatt készre pároljuk a ragut, majd a fedőt levéve zsírjára pirítjuk. Belekeverjük az elhabart, sóval ízesített tojást, és elzárjuk alatta a lángot. Amikor langyosra hűlt, a krémsajttal meg a finomra aprított petrezselyemmel összekeverjük.
A megkelt tésztát hosszúkás téglalappá nyújtjuk, a széleket kihagyva elosztjuk rajta a tölteléket, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsin koszorúformára alakítjuk, vízzel megkenjük, napraforgómaggal megszórjuk. 180 fokra melegített, légkeveréses sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Langyosan vagy hidegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin