2016. február 2.

Bőrén sütött serpenyős csirkecomb

Nagyon egyszerű elkészíteni, nagyon gyorsan készen van és nagyon finom. Alacsony a szénhidráttartalma, a saját zsírjában sül, ráadásul paleo – van, akinek az utóbbi kitétel is fontos :) Na jó, nem dicsérem tovább ;) A recept a Kifőztük magazin 2015/1. számában jelent meg eredetileg.




Hozzávalók 2 személyre
2 csirkecomb farrésszel

frissen őrölt bors
2 bazsalikomszár levelekkel együtt
2 oregánóág
kevés zsír (elhagyható)

A megtisztított csirkecombról papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. Egy akkora tapadásmentes serpenyőt, amekkorába egymás mellé beleférnek, leheletvékonyan kikenünk zsírral, és felforrósítunk. A húst a bőrösebb oldalára fordítva belehelyezzük, kicsit le is nyomkodjuk, és addig pirítjuk, amíg a bőre szép színt nem kap. Közben a tetején megszórjuk sóval és borssal. A combot megfordítjuk, a másik felét is pirosra sütjük, közben a felénk eső részt szintén fűszerezzük. 1/2 dl vizet öntünk a hús alá, beletesszük a zöld fűszereket, és lefedve, kisebb lángon kb. 30 perc alatt megpuhítjuk a combot. Ezután fedő nélkül elpárologtatjuk a keletkezett levét, közben a húst még egyszer megfordítjuk, hogy mindenhol egyformán megpiruljon. Tetszőleges körettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin