2016. június 28.

Graham-lisztes zsömle

A recept a Kifőztük gasztromagazin májusi számából van, a zsömléket a Cookori által forgalmazott mini kenyérformában sütöttem. Meg kell mondjam, hogy a forma és a zsömle is zseniális :)



Hozzávalók 8 db-hoz
20 dkg Graham-liszt
20 dkg liszt
2,25-2,5 dl langyos víz
1 dkg búzasikér (elhagyható)
2 dkg friss élesztő
1 csipet cukor
2 kávéskanál só
40 ml folyékony kókuszolaj
4 szem aszalt paradicsom feldarabolva
a tetejére:
magvak vagy zabpehely

A cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A kétféle lisztet elvegyítjük a sikérrel, a sóval, hozzáadjuk az élesztőt, a kókuszolajat, és jól kidagasztjuk. A tésztát letakarva a duplájára kelesztjük. 2 részre osztjuk, mindkettőt 30 cm széles téglalappá nyújtjuk. Megszórjuk a paradicsommal, szorosan feltekerjük, majd 4-4 részre vágjuk. A zsömléket a sütőformába téve további 30 percig pihentetjük. Vízzel megkenjük, a tetejüket megszórjuk maggal vagy zabpehellyel, és 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 35 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin