2019. augusztus 24.

Gombás csicserilepény

Rákattantam a csicseriborsóra... Nem véletlenül, ez is nagyon finom lett.
A felhasznált fűszerekért köszönet a Fűszerész csapatának!



Hozzávalók 8-10 kisebb lepényhez
20 dkg főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
1 L-es tojás
5 g szárított shiitake gomba porrá őrölve
2 teáskanál szezámmagliszt
1 púpozott evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható)
1 kisebb vöröshagyma finomra aprítva
2 kis gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 teáskanál morzsolt oregánó
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1 csapott kávéskanál zöld tört jalapeño csili
1 púpozott kávéskanál só
1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
a sütéshez:
(kókusz)olaj
a tálaláshoz:
fűszeres paradicsomszósz vagy saláta

A csicseriborsót a tojással aprítógépben összedolgozzuk, majd hozzákeverjük az összes többi alapanyagot. Legalább 1/2 órát pihenni hagyjuk.
Evőkanálnyi mennyiségekből kb. 1 cm vastag lepényeket formázunk. Serpenyőben 1/2 cm magasan olajat hevítünk, és közepes lángon, oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Melegen vagy hidegen, paradicsomszósszal vagy salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin