2019. augusztus 30.

Grillezett őszibarack


Egy kóbor ötlet volt, a szél(le)fújta barackokat szerettem volna valamilyen módon megmenteni. Annyira jól sikerült, hogy mi is meglepődtünk rajta :) 



Hozzávalók 4 nyárshoz
2–3 félérett őszibarack
1 evőkanál folyékony méz
1 teáskanál frissen facsart citromlé
kevés olívaolaj
a tálaláshoz:
csiliszál

A kontakt grillt maximális fokozatra melegítjük.
Közben a barackot megpucoljuk, oldalról szeleteket vágunk belőle. Nyársra húzzuk, enyhén meglocsoljuk citrommal és mézzel.
A grill-lapokat kevés olajjal lekenjük, a nyársakat ráfektetjük, és a készüléket óvatosan összecsukva néhány perc alatt enyhén megpirítjuk a gyümölcsöt.
Tálcára sorakoztatjuk, csiliszállal meghintjük. Hús mellé köretként tálaljuk, de adhatjuk gyümölcssalátához, vagy vaníliafagylalt kísérője is lehet.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin