2020. március 14.

Zöldséges póréhagyma-krémleves


Tök egyszerű, mégis nagyon finom leves 😋



Hozzávalók 4 személyre
1 közepes póréhagyma
1 kicsi krumpli
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 evőkanál olvasztott zsír vagy olaj
1,5 dl tejszín
1,2 l (zöldség)alaplé

őrölt bors
őrölt gyömbér
csilipaprika ízlés szerint
a díszítéshez:
csiliszálak

A póréhagymát alaposan megmossuk, a zöldes részéből is teszünk a főzéshez. Keresztben kettévágjuk, felszeleteljük. A felhevített zsiradékon megdinszteljük, keveset kiveszünk belőle a tálaláshoz.
Közben a többi zöldséget is megpucoljuk, feldaraboljuk. A hagymára dobjuk, és kevergetve pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, gyömbérrel és csilivel ízesítjük. 1 dl vizet aláöntve, lefedve félpuhára pároljuk. Turmixoljuk, felöntjük a tejszínnel, elkeverjük, majd beleöntjük az alaplét is. Felforraljuk, és készre főzzük a levest; közben - ha szükséges - utánaízesítjük.
Forrón tálaljuk, a félretett pirított hagymával, valamint csiliszállal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin