2009. február 28.

Brokkoli krémleves


Tudom, nem találtam fel vele a spanyolviaszt, de megtaláltam azt az ízesítést, ahogy nekem tetszik. A másik 2 tesztalany is buzgón kanalazta, úgyhogy biztosan máskor is jöhet ugyanígy.

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli, 1 kisebb fej vöröshagyma, 10 dkg natúr sajtkrém, 2 dl tej, olaj, só, jó sok bors, kevés chilipehely

A brokkolit megmostam, a vastagabb és a hosszabb szárakat levágtam. A vastagokról lehámoztam a fásnak tűnő széleket, felszeleteltem az összeset, a rózsákat kicsire szedtem. A hagymát apró kockákra vágtam.
Az olajon megpirítottam a hagymát, rádobtam a brokkoli alkatrészeket, néhány percet együtt pároltam. Sóztam, frissen őrölt borssal ízesítettem, majd felengedtem annyi vízzel, amennyi majdnem ellepte. Lefedtem, és addig főztem, míg a szárdarabok is puhák voltak. Akkor a rózsák felét egy tányérra szedtem, a többit összeturmixoltam a sajtkrémmel együtt. Visszatettem a tűzre, felengedtem annyi tejjel, hogy sűrű leves állaga legyen, visszatettem a brokkoli rózsákat, sóztam és borsoztam, valamint chilit tettem még bele. Felforraltam és készen volt.
A sajtkrém annyira megbolondította, hogy nem igazán kellett már hozzá különlegesebb fűszer, az pedig, hogy maradt benne zöldségdarab, kiváltotta a levesbetétet.
Egyszerű, gyors, finom...mi kell még?

5 megjegyzés:

duende írta...

Hú, ez nagyon jó ötlet! Sajtkrém. Igen! :)
Legközelebb kipróbálom, láttam szép brokkolikat és nem is drága most. Köszi! :)

napmátka írta...

Párom nagy kedvence a brokkoli, és sajttal tényleg nagyon finom lehet!

KataKonyha írta...

Duende, én is úgy jártam, hogy bementem a boltba, megláttam, és nem tudtam otthagyni, annyira olcsó volt. Mi nem régen fedeztük fel, még keresem a felhasználási lehetőségeket. Pont most találtam meg egy régi hasonló leves fényképét, csak kimaradt, mert az az éppen ehető kategória volt. Ez meg...

Napmátka, szerintem nem fogtok csalódni, ha elkészíted!

T írta...

Éppen most készültem el vele. :) Rendkívül finom lett. Az történt, hogy dupla adagot csináltam és véletlenül egy zöldfüszeres sajtkrémet vettem másodiknak. Végül csak a felét tettem bele, de egész pikáns lett tőle.

KataKonyha írta...

T, nagyon örülök, hogy nálatok is bejött, meg hogy írtál róla nekem:)
Szerintem a zöldfűszeres sem rontotta volna el, én inkább a sonkás változatot nem csípném bele...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin