Most van a ceruzabab szezonja, ilyenkor a legfinomabb. A fiam és az én kedvencem, ha megyünk a piacra, biztosan hazajön velünk egy zacskónyi belőle. Utána már csak annyi a feladat, hogy tisztítás után nem túl sok ízesítéssel roppanósra párolni, ez viszont nem nehéz!
Általában csak fokhagyma, só és bors kerül bele, de most a pulton szem előtt van még a nemrég szárított tárkonylevél is, ezért morzsoltam rá egy keveset. Nem rontott rajta...
Hozzávalók 3-4 személyre:
60 dkg ceruzabab
1 evőkanálnyi (fokhagymás) olaj
2-3 gerezd fokhagyma (attól függ, hogy sima vagy ízesített volt az olaj)
só, bors, (kicsi tárkony)
A babot alaposan megmosom, mindkét végét lecsípem. Egy serpenyőben az olajat felmelegítem, beleteszem a babot, gyorsan átforgatom rajta, megborsozom, megsózom. Ráteszem a zúzott fokhagymát, felengedem egy pici vízzel, letakarom fedővel, és kicsi lángon 15-25 perc alatt roppanós puhára párolom.
Bármilyen sült hús mellé nagyon finom, de én el tudnám nassolni csak úgy magában is.
Általában csak fokhagyma, só és bors kerül bele, de most a pulton szem előtt van még a nemrég szárított tárkonylevél is, ezért morzsoltam rá egy keveset. Nem rontott rajta...
Hozzávalók 3-4 személyre:
60 dkg ceruzabab
1 evőkanálnyi (fokhagymás) olaj
2-3 gerezd fokhagyma (attól függ, hogy sima vagy ízesített volt az olaj)
só, bors, (kicsi tárkony)
A babot alaposan megmosom, mindkét végét lecsípem. Egy serpenyőben az olajat felmelegítem, beleteszem a babot, gyorsan átforgatom rajta, megborsozom, megsózom. Ráteszem a zúzott fokhagymát, felengedem egy pici vízzel, letakarom fedővel, és kicsi lángon 15-25 perc alatt roppanós puhára párolom.
Bármilyen sült hús mellé nagyon finom, de én el tudnám nassolni csak úgy magában is.
3 megjegyzés:
Kata! jövök veled, kézenfogva! Én is nagyon szeretem ezt a babot :)
:)
A múltkor nézegettem a piacon, hogy vegyek vagy ne vegyek, mert inkább a vajbabot esszük.
Nem vettem - kár...de majd legközelebb!
Megjegyzés küldése