Kenyérhelyettesítő péksüteményt kerestem valamelyik nap a töltött káposzta mellé, olyat, ami gyorsan elkészíthető. Természetesen Limaránál találtam meg, tejfölös kifli személyében. Puha kifli, nem ropogós, mert tele van tejtermékekkel; amire készítettem, megfelelő volt. Inkább követni akartam az eredeti hozzávalókat, mint lemásolni, ezért találhatók benne eredeti és hasonló összetevők is, az eredmény viszont teljesen meggyőző!
Hozzávalók nálam:35 dkg BL-80-as kenyérliszt
5 dkg Graham liszt
10 dkg rétes liszt
2 evőkanál burgonyapehely
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
3 púpos evőkanál tejföl
4 dkg (kacsa)zsír
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztottam, majd 1 órára kelni hagytam. Limara bejegyzésénél van egy belinkelt videó, amelyik alapján a kifliket formáztam. Addig amíg ezt nem láttam, addig a kiflijeim nem is hasonlítottak ezekhez, nagyon sokat segített nekem!
A megformázott péksüteményeket egy sütőpapíros tepsire tettem 20 percre, letakarva. Sütés előtt megkentem egy kis meleg tejjel, valamint sót szórtam a tetejükre.
180 fokos előmelegített légkeveréses sütőben 15-20 perc kell, míg elkészül.
A megformázott péksüteményeket egy sütőpapíros tepsire tettem 20 percre, letakarva. Sütés előtt megkentem egy kis meleg tejjel, valamint sót szórtam a tetejükre.
180 fokos előmelegített légkeveréses sütőben 15-20 perc kell, míg elkészül.
4 megjegyzés:
Engem meggyőztél. Hány kiflid lett?
Ja igen, az is Limaránál van leírva: 8 db lett.
Ezt már én is megsütöttem, nekünk is bejött.
Szia Kata
Szép estét kívánok neked.:))
Megjegyzés küldése