2010. február 25.

Tejfölös-tejes kifli


Kenyérhelyettesítő péksüteményt kerestem valamelyik nap a töltött káposzta mellé, olyat, ami gyorsan elkészíthető. Természetesen Limaránál találtam meg, tejfölös kifli személyében. Puha kifli, nem ropogós, mert tele van tejtermékekkel; amire készítettem, megfelelő volt. Inkább követni akartam az eredeti hozzávalókat, mint lemásolni, ezért találhatók benne eredeti és hasonló összetevők is, az eredmény viszont teljesen meggyőző!

Hozzávalók nálam:

35 dkg BL-80-as kenyérliszt
5 dkg Graham liszt
10 dkg rétes liszt
2 evőkanál burgonyapehely
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
3 púpos evőkanál tejföl
4 dkg (kacsa)zsír
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só

A hozzávalókból kelt tésztát dagasztottam, majd 1 órára kelni hagytam. Limara bejegyzésénél van egy belinkelt videó, amelyik alapján a kifliket formáztam. Addig amíg ezt nem láttam, addig a kiflijeim nem is hasonlítottak ezekhez, nagyon sokat segített nekem!
A megformázott péksüteményeket egy sütőpapíros tepsire tettem 20 percre, letakarva. Sütés előtt megkentem egy kis meleg tejjel, valamint sót szórtam a tetejükre.

180 fokos előmelegített légkeveréses sütőben 15-20 perc kell, míg elkészül.

4 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Engem meggyőztél. Hány kiflid lett?

Kata írta...

Ja igen, az is Limaránál van leírva: 8 db lett.

Thrini írta...

Ezt már én is megsütöttem, nekünk is bejött.

írta...

Szia Kata
Szép estét kívánok neked.:))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin