2011. január 19.

Ropogós-csípős csirkeszárnyak



Ez a recept a Kifőztük magazin januári számában jelent meg. A magazin letölthető innen, a régebbiekkel együtt, fizetni sem kell érte:) A recepthez készített fázisképeket is a magazinban lehet megtekinteni.
Hozzávalók:
12 közepes csirkeszárny
8 dkg finomliszt
1 lapos teáskanál só
1/4 teáskanál csípős paprika
1/4 teáskanál édes pirospaprika

a mártáshoz:
15 dkg csípős ketchup vagy normál ketchup + csípős paprika
3 dkg vaj
1 kis gerezd zúzott fokhagyma
néhány tekerés frissen őrölt bors

A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, majd papírtörlővel felitatjuk róla a nedvesség nagyját; nem kell, hogy teljesen száraz legyen, kicsit azért maradjon nedves. Nagyobb nejlonzacskóba tesszük.
A lisztet összekeverjük a sóval és a paprikákkal, a szárnyakra szórjuk, és jól összerázzuk az egészet. Figyeljünk arra, hogy a lisztes keverék mindenhol fedje be a húsokat. Áttesszük tálba úgy, hogy minél kevésbé érjenek össze. Lefedjük és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Annyi forró olajban, amennyi legalább több mint a feléig elfedi a szárnyakat, nagy lángon megsütjük. Kívül aranybarnának és ropogósnak, belül pedig omlósnak kell lennie, 20-25 perc alatt van készen.
Közben a mártáshoz valókat forráspontig melegítjük, közben néhányszor megkeverjük.

A szárnyakat a mártással együtt tálaljuk.
Most, hogy megint elolvastam, meg is éheztem rá...holnap vagy holnapután sorra is kerül.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Remek, nagyon finom

Viki írta...

Ez nekem is jöhetne, bár ha jól belenézek a hütőmbe találok is :)))
Én ezt is sütőzacskóban szoktam sütni, merthogy olajbaj=epebaj :))) a francba, de azért is túljárok az eszén :))

Belly írta...

De jó ropisnak néz ki.
Jöhet!
:-)

Ottis írta...

Én is szeretem!

trinity írta...

Kata, nekem is ez az egyik gyengém-meg is kívántam, nagyon finom!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin