Hozzávalók:
12 közepes csirkeszárny
8 dkg finomliszt
1 lapos teáskanál só
1/4 teáskanál csípős paprika
1/4 teáskanál édes pirospaprika
a mártáshoz:
8 dkg finomliszt
1 lapos teáskanál só
1/4 teáskanál csípős paprika
1/4 teáskanál édes pirospaprika
a mártáshoz:
15 dkg csípős ketchup vagy normál ketchup + csípős paprika
3 dkg vaj
1 kis gerezd zúzott fokhagyma
néhány tekerés frissen őrölt bors
A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, majd papírtörlővel felitatjuk róla a nedvesség nagyját; nem kell, hogy teljesen száraz legyen, kicsit azért maradjon nedves. Nagyobb nejlonzacskóba tesszük.
A lisztet összekeverjük a sóval és a paprikákkal, a szárnyakra szórjuk, és jól összerázzuk az egészet. Figyeljünk arra, hogy a lisztes keverék mindenhol fedje be a húsokat. Áttesszük tálba úgy, hogy minél kevésbé érjenek össze. Lefedjük és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Annyi forró olajban, amennyi legalább több mint a feléig elfedi a szárnyakat, nagy lángon megsütjük. Kívül aranybarnának és ropogósnak, belül pedig omlósnak kell lennie, 20-25 perc alatt van készen.
Közben a mártáshoz valókat forráspontig melegítjük, közben néhányszor megkeverjük.
A szárnyakat a mártással együtt tálaljuk.
3 dkg vaj
1 kis gerezd zúzott fokhagyma
néhány tekerés frissen őrölt bors
A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, majd papírtörlővel felitatjuk róla a nedvesség nagyját; nem kell, hogy teljesen száraz legyen, kicsit azért maradjon nedves. Nagyobb nejlonzacskóba tesszük.
A lisztet összekeverjük a sóval és a paprikákkal, a szárnyakra szórjuk, és jól összerázzuk az egészet. Figyeljünk arra, hogy a lisztes keverék mindenhol fedje be a húsokat. Áttesszük tálba úgy, hogy minél kevésbé érjenek össze. Lefedjük és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Annyi forró olajban, amennyi legalább több mint a feléig elfedi a szárnyakat, nagy lángon megsütjük. Kívül aranybarnának és ropogósnak, belül pedig omlósnak kell lennie, 20-25 perc alatt van készen.
Közben a mártáshoz valókat forráspontig melegítjük, közben néhányszor megkeverjük.
A szárnyakat a mártással együtt tálaljuk.
Most, hogy megint elolvastam, meg is éheztem rá...holnap vagy holnapután sorra is kerül.
5 megjegyzés:
Remek, nagyon finom
Ez nekem is jöhetne, bár ha jól belenézek a hütőmbe találok is :)))
Én ezt is sütőzacskóban szoktam sütni, merthogy olajbaj=epebaj :))) a francba, de azért is túljárok az eszén :))
De jó ropisnak néz ki.
Jöhet!
:-)
Én is szeretem!
Kata, nekem is ez az egyik gyengém-meg is kívántam, nagyon finom!
Megjegyzés küldése