Remélem, nem baj, hogy hoztam egy másik változatot, az előző már sokszor bizonyított nálunk. A tészta ugyanaz, csak egy olvasott ötlet alapján - amit nem tudtam megvalósítani - kicsit újítottam rajta. Nem lett rossz!:)
Tehát konkrétan azt tettem, hogy dagasztottam tésztát az előző focacciás posztban lévő alapanyagokból. Azt azonnal kettéválasztottam, mindkettőt a forma nagyságának megfelelő méretre kinyújtottam (én most is 30 cm átmérőjű formába tettem, amit előzőleg kikentem kevés olajjal). Az egyik lapot belehelyeztem. Rámorzsoltam 15 dkg kéksajtot, majd rátettem a másik lapot; picit ujjaimmal rátapogattam, erőltetés nélkül. A forma szélén két ujjammal összedolgoztam a lapokat, majd 45 percre letakarva kelni hagytam.
A megkelt tésztába ujjammal mélyedéseket nyomtam, megkentem a tetejét olajjal. Megszórtam lila hagyma szeletekkel, kicsit megsóztam. A tésztát jó néhány helyen hústűvel megszurkáltam, hogy ne nagyon púposodjon fel, majd 200 fokos légkeveréses sütőben 18 percig sütöttem.
Arra gondoltam, hogy legközelebb kipróbálom a kedvenc csípős paprikás ömlesztett sajtommal. Azzal is biztosan jó lesz!
Tehát konkrétan azt tettem, hogy dagasztottam tésztát az előző focacciás posztban lévő alapanyagokból. Azt azonnal kettéválasztottam, mindkettőt a forma nagyságának megfelelő méretre kinyújtottam (én most is 30 cm átmérőjű formába tettem, amit előzőleg kikentem kevés olajjal). Az egyik lapot belehelyeztem. Rámorzsoltam 15 dkg kéksajtot, majd rátettem a másik lapot; picit ujjaimmal rátapogattam, erőltetés nélkül. A forma szélén két ujjammal összedolgoztam a lapokat, majd 45 percre letakarva kelni hagytam.
A megkelt tésztába ujjammal mélyedéseket nyomtam, megkentem a tetejét olajjal. Megszórtam lila hagyma szeletekkel, kicsit megsóztam. A tésztát jó néhány helyen hústűvel megszurkáltam, hogy ne nagyon púposodjon fel, majd 200 fokos légkeveréses sütőben 18 percig sütöttem.
Arra gondoltam, hogy legközelebb kipróbálom a kedvenc csípős paprikás ömlesztett sajtommal. Azzal is biztosan jó lesz!
9 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki először nem vettem észre hogy az hagyma a tetején!Biztos nagyon finom!
Hogy ez mekkora nagy királyság! Fantasztikus!
Olyan mint egy modern festmény
Milyen kiraly rajta a hagyma! Elso pillantasra azt hittem egy dekoralt torta ;-)
A kis képen azt hittem, hogy festve van. Csodásat sütöttél! :)
Nagyon szeretném!
Isteni lehetett!
Hű Kata, baziéhes vagyok...és ez a látvány nem segít :))) ez lesz a holnapi vacsi, ez már biztos...
Éva, szépen rásült, ugye?:)
Viki, szerintem nektek is ízlene:)
Bianka, köszi:)
Anazar, látod, hogy bejött nálunk is? A hagyma lehet, hogy azért lett ilyen, mert most rá került a só, nem alatta volt.
Raindrop, köszi:)
Ottis, biztosan:)
Szemiramisz, szerintem át lehetne költeni más lisztre is, és akkor neked is jó lenne.
Igorka, csak rajta, de megmutatod, ugye? És ez 2 személyes adag, ha többen vagytok rá, akkor kettőt süssél, hogy össze ne vesszetek rajta:)
Megjegyzés küldése