Nagyon finom ízű narancsot vásároltam, gondoltam, sütök is belőle valamit. Találtam itt egy receptet, de a végén - szokás szerint - kicsit más sült ki belőle. De teljesen beleszerettem azokba a sütiformákba, ott a képeken! Illetve rosszul fogalmaztam: nagyon beléjük tudnék szeretni:))
Hozzávalók:
25 dkg puha vaj/margarin
20 dkg kristálycukor
csipet só
4 tojás
kandírozott/reszelt/aprított narancshéj
1 teáskanál vaníliakivonat
25 dkg liszt
2 csapott teáskanál sütőpor
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 narancs leve (80 ml)
a mázhoz:
1/2 narancs leve
10 dkg kristálycukor
Végig robotgéppel dolgoztam, az elején nagyobb fokozattal, és amikor a liszt és a narancslé következett, akkor váltottam kis fordulatra.
A puha vajat habosra kevertem a cukorral és a sóval. Egyenként beleütöttem a tojásokat, utána a vaníliakivonat került bele, majd apróra vágott kandírozott narancshéjat tettem hozzá.
Közben kisebb tálban összekevertem a lisztet, a sütőport és a szegfűszeget. A szárazanyagokat a narancslével felváltva tettem a habos krémhez.
Szilikonos kuglófformába öntöttem (vagy kizsírozott-kilisztezett más formába is lehet). 175 fokra előmelegített, alsó-felső fokozaton 60 perc alatt megsütöttem. Félidő táján letakartam sütőpapírral, mert elég rendesen kezdett barnulni a teteje.
Még formában, rácson tartva langyosra hűtöttem, majd kivettem. Még sütés közben a mázhoz valókat összekevertem, és amikor arra jártam, mindig kavartam rajta néhányat. Kanállal locsoltam a kész kuglófra.
Lehet, hogy nem annyira szép, mint az eredeti oldalon, de azért jól mutat nálam is, ugye?:)
Hozzávalók:
25 dkg puha vaj/margarin
20 dkg kristálycukor
csipet só
4 tojás
kandírozott/reszelt/aprított narancshéj
1 teáskanál vaníliakivonat
25 dkg liszt
2 csapott teáskanál sütőpor
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 narancs leve (80 ml)
a mázhoz:
1/2 narancs leve
10 dkg kristálycukor
Végig robotgéppel dolgoztam, az elején nagyobb fokozattal, és amikor a liszt és a narancslé következett, akkor váltottam kis fordulatra.
A puha vajat habosra kevertem a cukorral és a sóval. Egyenként beleütöttem a tojásokat, utána a vaníliakivonat került bele, majd apróra vágott kandírozott narancshéjat tettem hozzá.
Közben kisebb tálban összekevertem a lisztet, a sütőport és a szegfűszeget. A szárazanyagokat a narancslével felváltva tettem a habos krémhez.
Szilikonos kuglófformába öntöttem (vagy kizsírozott-kilisztezett más formába is lehet). 175 fokra előmelegített, alsó-felső fokozaton 60 perc alatt megsütöttem. Félidő táján letakartam sütőpapírral, mert elég rendesen kezdett barnulni a teteje.
Még formában, rácson tartva langyosra hűtöttem, majd kivettem. Még sütés közben a mázhoz valókat összekevertem, és amikor arra jártam, mindig kavartam rajta néhányat. Kanállal locsoltam a kész kuglófra.
Lehet, hogy nem annyira szép, mint az eredeti oldalon, de azért jól mutat nálam is, ugye?:)
18 megjegyzés:
Isteni lehet. Nekem van hasonló formám mint a másik blogon, de nekem sosem lesznek olyan szépek :)
Nagyon szép lett, biztos finom is!
Kérek szépen egy szeletkét! :) Vagy egy vastagabbat!
Nagyon szép lett gondolom hamarabb elfogyott mint amennyi idő alatt megsült!
Jaj de gyönyörű! Ezt elmentem magamnak!! :))
Gyönyörű lett, én is sütöttem már, csak én narancsos koszorút és nagyon finom, érdemes készíteni, kávéhoz, teához:-))))
Kata! idáig érzem az illatát! :) nagyon guszta!
Tökéletes darab.
De szép lett!
Bianka, köszi! akkor ne is nagyon akarjam azokat a formákat? nem mintha nem lenne itthon néhány...
Ottis, fincsi volt!
TB, sajnos elkéstél, nincs több. És Évának is szól, hogy tényleg gyorsan fogyó süti, az ember csak szeleteli, eszi, szeleteli, eszi...
Barbi, vigyed nyugodtan!
Anikó, akkor te tudod, miről beszélek:) ja, és egy koszorúformára azért még beruházok majd, az sincsen.
Ancsi, de örülök neked!:)) köszi!
Családi tűzhely, Atowneekitchen, köszönöm nektek is:)
Kata!
Csodás lett, érzem az illatát.
Ezt a formát láttam valamelyik újságban hirdették, már én is kinéztem magamnak, nagyon tetszik.
Kata!
Itt nézd meg:
http://www.gasztroshop.hu/index.php?productID=453
Meg még itt is:-)
http://casamobili.hu/hu/szabad-fantazia-silikomart.html#
Katam, ez gyonyoruen nez ki! Es a receptet vinnem, muszaj lesz kiprobalnom!
Gesztenye, köszönöm szépen, azt hittem, ilyen nincs is felénk, habár ma már minden kapható, ha jóóó sok pénzünk van, ugye?:)
Judith, hát persze, hogy viheted a receptet:)
Nem tudom, milyen lehetett az eredeti, de ez szerintem gyönyörű§
Megint valami , mait muszáj lesz megsütnöm. :))
Szemi, a poszt elején belinkeltem az eredetit, ott megtalálod!
Köszi! Aztán ám amikor mégegyszer visszanéztem a receptet, megtaláltam magamtól is! :) Csak elsőre valahogy átsiklottam felette. :)
Megjegyzés küldése