Ez a recept is a Kifőztük idei 8. számában jelent meg, a lap ingyenesen letölthető az újság weboldaláról.
Hozzávalók 4 személyre
8 kisebb szelet sertéstarja
5-6 gerezd zúzott fokhagyma
8 kicsit vastagabb szelet szalonna
só
bors
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
1 púpozott evőkanál liszt
olaj
A tarjaszeleteket kiverjük, egyenként megolajozzuk, mindegyik szeletre fokhagymát szórunk, egymásra pakoljuk. Fóliával lefedjük, és néhány órát hűtőben pihentetjük.
A lisztet összekeverjük a pirospaprikával. Akkora tepsit, amekkorában a hússzeletek elférnek, vékonyan kiolajozunk.
Serpenyőben 1-2 evőkanál olajat forrósítunk, és a megsózott, paprikás lisztbe forgatott hússzeleteket mindkét oldalukon pirosra sütjük benne, majd a tepsibe sorakoztatjuk őket. A szeletek tetejére kakastaréj-szerűre vágott szalonnát fektetünk.
200 fokosra melegített sütőben 15-20 percig fóliával lefedve puhítjuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük a szalonnás tarjaszeleteket. Ez utóbbi műveletnél, ha van, használjunk grill fokozatot, hamarabb készen lesz.
Sült krumplival és sok salátával tálaljuk.
A lisztet összekeverjük a pirospaprikával. Akkora tepsit, amekkorában a hússzeletek elférnek, vékonyan kiolajozunk.
Serpenyőben 1-2 evőkanál olajat forrósítunk, és a megsózott, paprikás lisztbe forgatott hússzeleteket mindkét oldalukon pirosra sütjük benne, majd a tepsibe sorakoztatjuk őket. A szeletek tetejére kakastaréj-szerűre vágott szalonnát fektetünk.
200 fokosra melegített sütőben 15-20 percig fóliával lefedve puhítjuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük a szalonnás tarjaszeleteket. Ez utóbbi műveletnél, ha van, használjunk grill fokozatot, hamarabb készen lesz.
Sült krumplival és sok salátával tálaljuk.
8 megjegyzés:
De jó megoldás sütőben sütni! Vizet nem kell aláönteni, nem lesz száraz? vagy túl ropogós? Igaz a tarja nem száraz hús és a szalonna is körbesimogatja a hússzeleteket, tovább gondolva- a paprikás liszt bevonja teljesen, nem engedi ki a saját levét... Na, ezt megbeszéltük :D Egyszóval- guszta!
Nagyon guszta!! Ebédre szívesen bevállaltam volna.:)
Nagyon guszta! Már én ebédeltem de egy kis adagot vacsorára kérnék ha maradna?:)
Mennyei eledel:) Sok sok salátával már jöhet is:)
Férjem nagy kedvence
Kata, meghívlak egy bakancslista játékra, nézz be hozzám légyszíves:-))))
Köszönöm mindenkinek!
Vicuska, sajnos a boltokban kapható húsok elég sok vizet tartalmaznak, ezért nem feltétlenül kell tenni hozzá; de ha tennék, akkor talán inkább egy kis száraz bort öntenék alá:)
Anikó, köszönöm szépen az invitálást, remélem, odaérek nemsokára:)
Köszönöm az ötletet :)
Megjegyzés küldése