2011. szeptember 23.

Krumplifőzelék zöldpaprikával, paradicsommal


Azt hittem, hogy van már egy krumplifőzelék a blogon, de tévedtem... Most másfélét főztem, ami lekörözte az előző - teljesen hagyományos - változatot, így ezt írom le. Az ötlet onnan jött, hogy a tökfőzelékem is hasonlóan készül, és arra gondoltam, ez sem lehet rossz; hát tényleg nagyon finom lett!:)

Hozzávalók 2 személyre:

50-60 dkg krumpli
1 nagyobb vöröshagyma
1-2 zöldpaprika
2-3 paradicsom
só, bors
2-3 babérlevél
4 tojás

3-4 evőkanál olaj
3 evőkanál liszt
1 teáskanál pirospaprika
2 dl tejföl

A krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A zöldpaprikát is felkockázzuk, a paradicsomról lehántjuk a héját, és felaprózzuk. A hagymát is apróra vágjuk. 6-7 dl vizet öntünk lábosba, sót teszünk bele, beleszórjuk a krumplit, a babérlevelet, a hagyma nagyobbik felét, a paprikát és a paradicsomot. Borsot tekerünk bele, felforraljuk, lassú tűzön puhára főzzük a krumplit.

A rántáshoz kis lábosban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a maradék hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzákanalazzuk a lisztet, néhány percig kevergetjük, míg egy kis színt nem kap. Beleszórjuk a pirospaprikát, 2-3 keverés után felengedjük kevés hideg vízzel, majd belekavarjuk a tejfölt, és félretesszük.

Amikor a krumpli puha, a rántáshoz öntünk 2-3 deci főzőlevet, majd a rántást a főzelékhez keverjük. Óvatosan beleengedjük az edénybe körben a feltört tojásokat, lefedjük az edényt, és néhány perc alatt készre főzzük az ételt, a benne lévő tojással együtt.

3 megjegyzés:

Éva írta...

Számomra ilyen módon ismeretlen a krumplifőzelék, de finom lehet! Akkor már a tetejére nem is teszel semmit?

Bianka írta...

Nagyon finom

Kata írta...

Éva, eddig nekem is ismeretlen volt, de hamar összebarátkoztunk:D
Ha arra gondolsz, hogy hús van-e még hozzá, akkor a válaszom: nincs, máskor sem szoktam, mert a tojás elég hozzá.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin