2011. szeptember 4.

VKF! 44. - Padlizsánkrém, ahogy mostanában készítem


Á la carte Kriszti kiírása végre eszembe juttatta, hogy legyen padlizsánkrém recept a blogomon. Furcsa, hogy több mint 3 év alatt, miközben rengetegszer készült, még soha nem fényképeztem le. Pedig a grillezések "mellékterméke" általában a maradék faszénen megsült padlizsán, amiből a krém készül. Mostanában a fogyókúra miatt is szeretem kihagyni belőle a majonézt; kiderült, hogy anélkül is nagyon finom, szépen összeáll.

Hozzávalók

2 közepes padlizsán
2 púpozott evőkanál tejföl
1 teáskanál dijoni mustár
4 kisebb gerezd fokhagyma
só, bors, csípős paprika

A padlizsánokat faszénen vagy sütőben megsütjük, lehámozzuk, pürésítjük. Ez utóbbi műveletet most klasszikus módon, vágódeszkán fabárddal végeztem, de szoktam egyszerűen botmixerrel is. Összekeverjük a zúzott fokhagymával, a tejföllel, a mustárral és a fűszerekkel, és készen is van.

Ilyen módon sokkal inkább megmarad a padlizsán természetes íze.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin