A recept a szeptemberi Kifőztükben jelent meg, ahol emellett még jó sok tízóraira, uzsonnára való ennivalót gyűjtöttünk össze. A lap még most hozzáférhető, letölthető az újabbakkal együtt.
Ez a krém egészséges és finom kenyérre való kence. Són kívül semmi fűszer nem került bele, így jól érvényesül a friss zöldségek íze. A benne lévő zöldpaprikát télen kicserélhetjük apróra vágott retekre.
Ez a krém egészséges és finom kenyérre való kence. Són kívül semmi fűszer nem került bele, így jól érvényesül a friss zöldségek íze. A benne lévő zöldpaprikát télen kicserélhetjük apróra vágott retekre.
Hozzávalók
10 dkg tehéntúró
5-6 dkg sárgarépa
1/2 színes zöldpaprika
snidling vagy zöldhagymaszár
kevés tejföl
só
Lereszeljük a répát, hozzákeverjük a túrót, az apró kockákra vágott zöldpaprikát és a fölaprított snidlinget. Annyi tejfölt – kb. 1 teáskanálnyit – keverünk bele, amennyitől éppen kenhető állagú lesz, majd sóval ízesítjük. Péksüteményre vagy friss kenyérre kenjük, de pirítós kenyérrel is nagyon finom.
A képen látható péksütemény a blogomban itt található.
A képen látható péksütemény a blogomban itt található.
1 megjegyzés:
Guszta! Megérne egy kipróbálást !
Megjegyzés küldése