2011. november 23.

A Xukorról...


Gondolom, nem csak én, hanem mások is keresik az alternatív megoldásokat arra, hogyan kerüljük ki a finomított cukrokat. Még az egészséges embereknek is legalább fogyasztásuk egy részét helyettesíteni kellene, hogy védjék az egészségüket, vigyázzanak a testsúlyukra. Ráadásul most jön a karácsony, amikor talán a legtöbb édességet fogyasztjuk...

Sok ember pozitív véleménye alapján van megoldás! A Xukor (más néven nyírfacukor, xilit vagy xylitol) íze tökéletesen egyezik a finomított cukoréval, abszolút helyettesíthető vele a cukor egy az egyben az esetek többségében (kivéve a kelt tésztáknál, de azokba általában kevesebb is elég). A szénhidráttartalma 75%-kal, az energiatartalma pedig 40%-kal kevesebb a cukorénál; ezek az adatok szerintem önmagukért beszélnek.

És van egy meglepetésünk: ha a Kifőztük olvasói a Bioboltban vásárolnak belőle, akkor a Kifőztük kuponkódját (Kifoztuk2011) beírva a rendelésükhöz ez év végéig 10% kedvezményt kapnak az árából.

Szerintem mindenképpen megér egy próbát!:)

5 megjegyzés:

Roza írta...

Nekem is ilyen kellene... Igaz, kevesebbet sütök, amióta diabeteszes vagyok, amibe meg cukor kell, édesítővel helyettesítem.

Kata írta...

Roza, valóban, neked is ilyen kellene, meg még sok mindenki másnak... Nagyon remélem, ha majd jobban elterjed, akkor olyan ára lesz, hogy mindenki ki tudja fizetni.... most éppen azért dolgozunk, hogy többen megismerjék:)

Éva írta...

Igazából az lenne jó ha már annyira mondják hogy a prevenció mennyire hatásos, hogy most ezt a fajta cukrot még olcsóbban adnák mint a hagyományosat! Akkor valóban az lenne a cél hogy egészségesebbek legyünk!
Nagyon boldog névnapot kívánok sok szeretettel!

Anikó írta...

Kata nagyon-nagyon boldog névnapot és jó egészséget kívánok neked!!!

Kata írta...

Éva, teljesen igazad van, de sajnos kis hazánkban a prevencióról csak beszélnek, de nem támogatják gyakorlatilag semmiben:((( Pedig jó lenne, ha nem a pénztárcánkra lenne bízva a dolog!

És nagyon köszönöm neked is és Anikónak is a köszöntést!:))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin