2011. november 2.

Padlizsános-cukkinis rántotta



Ez a vacsora- illetve tízóraira való ötlet is a Kifőztükben jelent meg, még szeptemberben. Töltsétek le a szeptemberit és az októberit is, (sőt jön mindjárt a novemberi újság és a decemberi különszám is), nehogy úgy járjatok, hogy lekéstek a régebbiekről.

Ezt az ételt bátran megsüthetjük reggelire vagy vacsorára, és ha egy darabot meghagyunk belőle és kihűtjük, akkor szendvicsbe tehetjük; laktató tízórai lesz belőle.

Hozzávalók
a rántottához:
1 kisebb padlizsán
1 karcsú cukkini
1 kis fej hagyma (elmaradhat)
5-6 tojás
4 evőkanál olaj

őrölt bors
1 csapott evőkanál oregánó

a csukott szendvicshez:
2 szelet kenyér
vaj
snidling vagy salátalevél
szeletelt zöldpaprika

Hosszában négyfelé vágjuk, majd felszeleteljük a cukkinit. Ha szükséges, meghámozzuk a padlizsánt, kockára vágjuk. Tisztítás után kettévágjuk, majd felszeleteljük a hagymát.
Széles serpenyőben megforrósítunk 2 evőkanál olajat. Beletesszük a padlizsánkockákat, átforgatjuk, 4-5 percig pirítjuk. Öntünk még 1 evőkanál olajat, rögtön beleszórjuk a cukkini-darabokat és a hagymát, gyors mozdulatokkal átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, majd közepes lángon kb. 10 percig puhítjuk a zöldségeket, míg roppanósan puhák nem lesznek.
Közben kisebb tálban fölverjük kevés sóval és egy evőkanál olajjal a tojásokat, majd a zöldségekre öntjük. Addig sütjük – időnként lapáttal fölemelve a szélét, hogy a még híg lé aláfolyhasson -, míg a tojás teljesen meg nem kocsonyásodik.
Frissen puha kenyérrel, zöldpaprikával, paradicsommal fogyasztjuk. A szendvicshez megkenünk vajjal két szelet kenyeret, közé csúsztatunk egy darab rántottát, paprikával és snidlinggel (vagy salátalevéllel) béleljük. Szorosan alufóliába csomagoljuk.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin