Ez a vacsora- illetve tízóraira való ötlet is a Kifőztükben jelent meg, még szeptemberben. Töltsétek le a szeptemberit és az októberit is, (sőt jön mindjárt a novemberi újság és a decemberi különszám is), nehogy úgy járjatok, hogy lekéstek a régebbiekről.
Ezt az ételt bátran megsüthetjük reggelire vagy vacsorára, és ha egy darabot meghagyunk belőle és kihűtjük, akkor szendvicsbe tehetjük; laktató tízórai lesz belőle.
Hozzávalók
a rántottához:
1 kisebb padlizsán
1 karcsú cukkini
1 kis fej hagyma (elmaradhat)
5-6 tojás
4 evőkanál olaj
só
őrölt bors
1 csapott evőkanál oregánó
a csukott szendvicshez:
2 szelet kenyér
vaj
snidling vagy salátalevél
szeletelt zöldpaprika
Hosszában négyfelé vágjuk, majd felszeleteljük a cukkinit. Ha szükséges, meghámozzuk a padlizsánt, kockára vágjuk. Tisztítás után kettévágjuk, majd felszeleteljük a hagymát.
Széles serpenyőben megforrósítunk 2 evőkanál olajat. Beletesszük a padlizsánkockákat, átforgatjuk, 4-5 percig pirítjuk. Öntünk még 1 evőkanál olajat, rögtön beleszórjuk a cukkini-darabokat és a hagymát, gyors mozdulatokkal átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, majd közepes lángon kb. 10 percig puhítjuk a zöldségeket, míg roppanósan puhák nem lesznek.
Közben kisebb tálban fölverjük kevés sóval és egy evőkanál olajjal a tojásokat, majd a zöldségekre öntjük. Addig sütjük – időnként lapáttal fölemelve a szélét, hogy a még híg lé aláfolyhasson -, míg a tojás teljesen meg nem kocsonyásodik.
Frissen puha kenyérrel, zöldpaprikával, paradicsommal fogyasztjuk. A szendvicshez megkenünk vajjal két szelet kenyeret, közé csúsztatunk egy darab rántottát, paprikával és snidlinggel (vagy salátalevéllel) béleljük. Szorosan alufóliába csomagoljuk.
Ezt az ételt bátran megsüthetjük reggelire vagy vacsorára, és ha egy darabot meghagyunk belőle és kihűtjük, akkor szendvicsbe tehetjük; laktató tízórai lesz belőle.
Hozzávalók
a rántottához:
1 kisebb padlizsán
1 karcsú cukkini
1 kis fej hagyma (elmaradhat)
5-6 tojás
4 evőkanál olaj
só
őrölt bors
1 csapott evőkanál oregánó
a csukott szendvicshez:
2 szelet kenyér
vaj
snidling vagy salátalevél
szeletelt zöldpaprika
Hosszában négyfelé vágjuk, majd felszeleteljük a cukkinit. Ha szükséges, meghámozzuk a padlizsánt, kockára vágjuk. Tisztítás után kettévágjuk, majd felszeleteljük a hagymát.
Széles serpenyőben megforrósítunk 2 evőkanál olajat. Beletesszük a padlizsánkockákat, átforgatjuk, 4-5 percig pirítjuk. Öntünk még 1 evőkanál olajat, rögtön beleszórjuk a cukkini-darabokat és a hagymát, gyors mozdulatokkal átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, majd közepes lángon kb. 10 percig puhítjuk a zöldségeket, míg roppanósan puhák nem lesznek.
Közben kisebb tálban fölverjük kevés sóval és egy evőkanál olajjal a tojásokat, majd a zöldségekre öntjük. Addig sütjük – időnként lapáttal fölemelve a szélét, hogy a még híg lé aláfolyhasson -, míg a tojás teljesen meg nem kocsonyásodik.
Frissen puha kenyérrel, zöldpaprikával, paradicsommal fogyasztjuk. A szendvicshez megkenünk vajjal két szelet kenyeret, közé csúsztatunk egy darab rántottát, paprikával és snidlinggel (vagy salátalevéllel) béleljük. Szorosan alufóliába csomagoljuk.
1 megjegyzés:
Nagyon finom
Megjegyzés küldése