Időnként új felfedezéseket teszek:) van ugye a kedvenc pizzám receptje, amit régebben kinyújtottam kb. 30 centi átmérőjűre (vagy picit nagyobbra), kentem rá paradicsomos szószt, tettem rá ezt-azt, és megsütöttem.
A múltkor gondoltam egyet, és ugyanannyi tésztából két pizzát nyújtottam; nem lett pont 30 centis, de csak kevés híja volt. A formát is éppen csak kevés liszttel szórtam meg. És - őszintén bevallom - győzött a lustaság... Mindössze néhány kanálnyi szószt találtam a mélyhűtőben, azt kettéosztottam, és már tettem is rá a többi cuccot: sonkát és reszelt sajtot. A pizzákat forró sütőben 12-15 perc alatt megsütöttem.
És ez lett életem legfinomabb pizzája!!! Extrán ropogós - mert ugye nagyon vékony a tésztája, és a kevés szósz sem áztatta el...
Azóta már volt ismétlés, nem győzök vele betelni!
1 megjegyzés:
Imádom a pizzát, nagyon guszta, megenném - még attól függetlenül is, hogy tegnap nálam is pizzaszerűség sült. :)
Megjegyzés küldése