2012. augusztus 15.

Étteremkritika: Öcsi & Fuszek vendéglője Gyulán; + turistának lenni jó ebben a városban!



Nem vagyok étteremkritikus, meg utálok leszólni másokat, de amikor ennyire kiveri valami a biztosítékot, akkor azt nem lehet szó nélkül hagyni... Különösen azért esik rosszul, mert a körülöttünk lévő, különösen nem könnyű helyzetben lévő vállalkozásokat még inkább nem szeretem bántani, de rossz szájíz maradt egy ünneplős estén miattuk...

Szóval vacsorázni mentünk Gyulára, és annyi hely között sikerült ezt kiválasztani. Évekkel ezelőtt, amikor nyitottak, ettünk már ezen a helyen, akkor nem volt probléma, ebben a reményben újra beültünk. Azonnal megkaptuk az étlapot - a borítója kifejezetten jópofa -, így az első pár percet annak a tanulmányozásával töltöttük, ahelyett, hogy kicsit szétnéztünk volna. Rengeteg étel van rajta, a férjem egy fatányérost választott, én sült kacsacombot szedermártással és krumplikrokettel. Amikor leadtuk a rendelést, akkor néztük, hogy igen csak megkopott az udvar kinézete, ami a nyitáskor patinásnak tűnt, az most inkább kissé lepusztultnak:( Nem akarom részletezni, de szerintem nem felel meg a külcsín és az ételek árának az aránya. Várakozás közben pedig az ott dolgozók magánbeszélgetéseit hallgathattuk, fülelni sem kellett, nem titkolták... Rajtunk kívül csak egy pár várt még a sorára. Lehet, nem véletlenül, de nem tudom eldönteni, hogy egy csendes hétfő este ez minek a rovására írható. 

Az ételek hamar jöttek, ez pozitív. A férjem először csak annyit jegyzett meg, hogy életlen a kés. Széles fatálon, egy sor lecsós krumpli fölé három, különféle ízesítésű kis szelet húst helyeztek. A krumpli kifejezetten ízletes volt a véleménye szerint, a hús átlagos. Nekem több gondom volt az enyémmel. Azt még lenyeltem volna, hogy kicsi volt a comb, talán még azt is, hogy kissé kiszárították, de azt már nehezen, hogy a gyümölcsmártáshoz képest jelentősen túlfokhagymázták (pedig szeretem a fokhagymát....). Jah, és a szedermártás?? Egy evőkanálnyi szederlekvárt valamivel jó folyósra felengedtek, így azután a szederre csak a színében emlékeztetett kicsit, úgy is csak elmosódottan:(( A krokettel nem volt probléma, habár éhes ember biztosan evett volna többet is belőle.
Ezért nem tudom őket ajánlani senkinek jó szívvel:( Jah, és a csattanót majd' elfelejtettem: a zUram megkérdezte vacsora közben, hogy amikor megkérdezik tányérelvitelkor, hogy ízlett a vacsora, akkor majd mit felelek rá? Mondtam, hogy nyilván elmondom nekik is, tudják meg nyugodtan, hogy nem vagyok elájulva. És végül senki sem kérdezte meg tőlünk, hogy ízlett-e a vacsora?! nem járunk sűrűn étterembe, de ilyen tán még nem fordult elő soha...

Azért az esték Gyulán nem rosszak!:)) Vacsora után sétáltunk, a város rengeteget tett azért, hogy az ott lévő turisták jól érezzék magukat, szökőkutak és egyéb látványosságok derítik jó kedvre az embereket. Sajnáltam, hogy nem vittem fényképezőgépet magammal. Ettünk finom fagyit a Kis Kézműves Cukrászdában - belém fért még egy jó nagy adag;) -, üldögéltünk, nézelődtünk, ezzel semmi baj nem volt. Tehát menjetek bátran Gyulára, csak keressetek jobb vendéglőt magatoknak!

Tényleg, kinek mi a kedvenc vendéglátóhelye ebben a városban?


8 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Uh, de gáz :-( Sajnálom, hogy rossz szájízzel távoztatok :-( Házassági évfordulótok volt?

A kedvencünk a Hamburgerbár, abban még soha nem csalódtunk :-))) És persze a Kézműves!

Barátaink voltak a hétvégén úgy rémlik, a Maestro-ban, dicsérték.

Kata írta...

Viki, nyertél:))
Én mondtam az Uramnak, hogy együnk hamburgert, de leszavazta, pedig jobban jártunk volna...
Szóval Maestro....köszi, jegyzetelek a jövőre nézve:)

családi tűzhely írta...

Hát, sikerült kifognotok a város egyik legrosszabb éttermét. A Hamburgeresben, és a Skorpió pizzériában még sosem csalódtam. Sokan dícsérik a Sörpincét is, bár én ott is ettem már rosszat, igaz menüben.

Kata írta...

Hát igen, a hamburgeres, legenda lesz már lassan a környéken:))
Tudod, inkább előtte kellett volna kérdezősködjek, mint most, utána. De majd legközelebb okosabb leszek - talán...
Köszi neked is!:)

Névtelen írta...

Szia Kata - és mindenki, aki olvassa a blogot! :)
Gyulán saját tapasztalatból a Patrióta Kisvendéglőt merem ajánlani. A séf korábban a Kisködmönben vitte a konyhát, a Patrióta viszont már a saját vállalkozása. Nem átlagos, egyenételeket készítenek, a legapróbb dolgokon is látszik, hogy szívüket-lelküket beleteszik a feleségével az étterembe - pedig eredetileg nem vendéglátós a szakmájuk. Az árképzés még gyulai viszonylatban is jónak mondható. Az étlapon viszonylag szűk a kínálat, de teljesen rendben van, mindenki tud találni magának valót. Rajtuk kívül az Almásy étteremről hallottam jókat, ami az Elizabeth Hotel étterme. Azt hiszem holnap őket fogom választani, a tapasztalotakt megosztom majd itt is, ha gondolod. Üdv, Kalapos Krisztián

Névtelen írta...

Nos, megvolt a gyulai kiruccanás, és sajnos tényleg az Almásy-t választottuk. Nem kellett volna...azért az elég rideg, ha egy 4*-os hotel éttermében meg merik csinálni, hogy porból készítenek fokhagyma krémlevest, de azt olyan hígra húzzák fel, hogy a csapvíz sűrűbb nála...:)
Az egyik főétel jégsaláta fetával, olívával, füstölt libamellel - maradjunk annyiban, hogy nem feltétlenül azt kapja az ember, ami fel van tüntetve az étlapon. A séf nem tudott kijönni az asztalunkhoz, arra hivatkozva, hogy "nem úgy van öltözve"...:D
Egy szó mint száz - kerüljétek az Almásy éttermet. Egyetek a Patriótában. Kávézni pedig a Bodoky Kávéműhelyben kell. :)

Kata írta...

Szia Krisztián! Nagyon köszönöm a véleményedet, és hogy be is írtad! Viszont akkor megint kilőttünk egyet az elfogadható helyek közül, annak nem örülök annyira, de akkor ott sem kell próbálkozni:( A Patriótát viszont alkalomadtán kipróbáljuk, köszi a tippet! (Hamburgerezni viszont voltunk azóta Gyulán, azzal semmi baj nem volt:))

Névtelen írta...

No igen, a Hamburger Bár verhetetlen. Igazi sikertörténet a városban. Már kiscsikasz korunkban is ott kajáltunk bulik előtt/után.
No de most gyerünk főzni. Zöldséges-csirkehúsos rizottót készítek. :)
Üdv, K.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin