2018. július 31.

Szafi reform pihe-puha zsömle

Ez az egyik kedvenc péksüteményünk, majd sorban mutatom a többit is. A diétánkhoz ideális, mert 1 db zsömlében mindössze 17 g szénhidrát van, simán jól lehet vele lakni, én vacsorára pl. csak egy felet eszem belőle. Az íze pedig teljesen rendben van, a zUram szerint is 😊 Napokig puha marad, úgyhogy dupla vagy tripla adag is szokott készülni egyszerre, mint a képen is látható, ez pont a mai adag. Az eredeti recept Szafi oldalán itt található, nálam kis módosítással készül. Főleg a sütő miatt, mert sajnos nálam nincs teljesen rendben, ezért én sok mindenhez teszek pluszban kevés tojásfehérjeport, hogy ne maradjon nedves a belseje – itt sincs ez másképpen.



Hozzávalók 3 darabhoz: 
15 g Szafi Reform kókuszolaj
2 g só
10 g almaecet
1 M-es tojás
100 g víz
továbbá:
100 g Szafi Reform  csökkentett szénhidráttartalmú kenyér- és péksütemény lisztkeverék
1 teáskanál tojásfehérjepor (elhagyható)
a gyúráshoz és a formázáshoz:
Szafi Reform bambuszrostliszt
a kenéshez:
folyékony kókuszolaj

Ha a kókuszolaj nem folyékony, kimérjük és megolvasztjuk. Kézi habverővel alaposan elkeverjük a a többi hozzávalóval. Hozzákanalazzuk a tojásfehérjeporral elkevert lisztet, és az egészet összedolgozzuk; lágy tésztát kapunk. Pihentetjük 10 percig, majd lisztezett felületen átgyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk. Mindből gombócot formázunk, és 9 cm-es körökké nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, kissé távolabb egymástól. Lekenjük folyékony kókuszolajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton megsütjük. Az eredeti recept szerint 40 percig kell sütni, nekem 10 percet még rá kell húzni. A sütőből kivéve kemény, de kis idő alatt megpuhul, és másnap-harmadnap is puha, jó állagú marad.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin