2019. június 20.

Sárgabarack-krémleves

Egy tavaly nyári Kifőztük magazinból – nagyon-nagyon finom! :)



Hozzávalók 4 személyre
1/2 kg megtisztított sárgabarack
2 dl Cocomas kókusztejszín
1 csipet só
1/2 kávékanál őrölt fahéj
1 nagyobb csipet őrölt szegfűszeg
1 teáskanál vaníliakivonat
kb. 1 evőkanál négyszeres erejű édesítő (ízlés szerint)
1 púpozott evőkanál nyílgyökérliszt
a tálaláshoz:
1 evőkanál mandulalapocska szárazon megpirítva
mentalevél (elhagyható)

6 dl vízbe szórjuk a sót, az édesítőt, a fahéjat, a szegfűszeget, és feltesszük főni. Amikor felforrt, beletesszük a barackot, és kb. 10 percig hagyjuk puhulni. Közben a lisztet simára keverjük a kókuszkrémmel és 1-2 dl meleg lével. A levest turmixoljuk, hozzáadjuk a habarást, a vaníliát, és az egészet összeforraljuk. Ha szükséges, tovább édesíthetjük.
Hidegen, pirított mandulával tálaljuk, mentalevéllel díszíthetjük.

Tipp: nyílgyökérliszt helyett étkezési keményítővel sűríthetjük, de akkor már nem paleo a leves.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin