2019. június 3.

Tésztaszósz üvegben

Ezt a tésztaszószt bármikor elkészíthetjük, ha paradicsomlevet használunk hozzá. Üvegbe zárva kamrapolcra tehető, elővéve hipp-hopp finom tésztaételt főzhetünk a felhasználásával. 



Hozzávalók
20 dkg petrezselyemgyökér
30 dkg vöröshagyma
50 dkg sárgarépa
2 kápia paprika
1,5 kg paradicsom vagy 1,25 l natúr paradicsomlé
1 dl olaj

őrölt bors
tetszés szerinti fűszerek (pl. provence-i fűszerkeverék, oregánó, bazsalikom, kakukkfű stb.)

A paradicsomot megmossuk (ha kell, a hibás héját levágjuk), majd darabokra szeljük és turmixoljuk. A felkockázott hagymát forró olajon üvegesre sütjük. Hozzátesszük az aprítóban összevágott petrezselyemgyökeret és répát. Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd beleszórjuk a kis kockákra vágott kápiát. Néhány perc múlva beleöntjük a paradicsomot. Kis lángra tesszük, és 2-3 óra alatt besűrítjük. Amikor már majdnem kész, fűszerekkel ízesíthetjük.
A mártást kisebb, tiszta üvegekbe szedjük, kupakkal lezárjuk, és 5 percre fejre állítjuk. Száraz dunsztban hagyjuk lehűlni. 

Tipp: főtt tésztára szószként vagy melegszendvics ízesítéséhez használhatjuk, de a fűszeres változat mártogatósként is kiváló.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin