2009. március 16.

Ajándék só


Gasztroajándékot kaptam...na jó, kicsit irányított volt a dolog:) Szeretnélek kérdezni benneteket, ti mire használjátok ezeket a legszívesebben?

A fior si sale szerintem ugyanaz, mint a fleur de sel; ezt jól gondolom? Még nem bontottam ki, mert olyan szép a csomagolása is. Ez a rózsaszín Himalaya só meg egyszerűen gyönyörű! Láttam már néhány helyen, hogy használjátok ebbe-abba, de hátha van tapasztalatok, hogy milyen ételekbe érdemes beletenni őket, és esetleg mi az, amibe nem?

11 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Én még nem használtam ilyet, így Veled együtt várom a hozzászólók ötleteit, tanácsait...

trinity írta...

Olyan szép-de azon túl, miben más? Én is kíváncsi lennék....

lúdanyó írta...

nagyon érdekes, amit A bűvös szakácsnál lehet olvasni a sóról:
http://buvosszakacs.blog.hu/2007/08/29/sok

talán segít valamit ...

Bombadil Toma írta...

az ilyen különleges sókat, inkább olyan ételekhez használd, amit nem a főzés közben sózol, hanem csak utólag, mikor elkészült.
érdemes a jóminőségű, különleges/drága alapanyagokból készült ételekre tartogatni, mint a kacsa-liba máj és mell, különleges saláták, vagy konfitált és párolt húsok.

Névtelen írta...

Én jó ideje csak Himalaya sót használok minden kajába. Legnagyobb előnye, hogy teljesen természetes és lúgosítja a szervezetet. Óvatosan kell vele bánni, mert nem érződik rögtön az ételben, így könnyebb túlsózni. Kipróbáltam már a durvább és nagyon őrölt változatát is, nekem utóbbi jön be inkább. Az ára borsosabb, mint a tengeri sóé, de ha az ember mértékkel használja megéri. A Fleur du sel kipróbálása még csak a terveim közt szerepel.
Üdv: Kriszti

Kata írta...

Köszönöm mindenkinek, aki reagált. A bűvös szakács cikkét már elolvastam, inkább valami testközeli választ vártam, esetleg linket egy ételről, stb...

Meerkata írta...

nekem van himalaja sós szappanom, arcot mosok vele, gyulladascsökkent, fertőtlenít. lehet hozzá krémet is kapni, mert szárít nagyon, meg picit csíp is, de szép puha lesz a bőr tőle.

ha a himalaja szemcsés sót összekevered mézzel és egy kis vízzel, remek arcradír.

enni még nem ettem :)

Druszád

Kata írta...

Mókus, én pedig éppen arra készülök, amit te még nem tettél: enni szeretném! Viszont érdekes, hogy másra is lehet használni, köszi az infót neked is.

Renata Kalman írta...

Én sem használtam még, de érdekel...

Lindus írta...

Én már egy éve csak himalaya sót használok. Mindent ezzel ÍzesÍtek. Sokkal jobban kihozza az ételek ízét, és ami a legfontosabb jóval kevesebbet kell belőle használni, mint a tengeri sóból. Arról nem beszélek mennyivel egészségesebb mint a többi. Szerintem ne tartogasd kezd el használni és lassan nem lesz kedved visszatérni a régi sókhoz.

KataKonyha írta...

Lindus, köszi az infót! Gondolom, te inkább az apró változatot használod, ugye?

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin