2009. június 24.

Meggy salsa


Chili&Vaniliánál és Trinitynél is volt a napokban salsa, cseresznyéből. Mivel az nekünk már leérett vagy 2 hete, ezért gondoltam, bepróbálkozok meggyből, annak is jónak kell lennie. Rögtön dupla adagot készítettem.
Néhány változtatás lett a receptben az alapgyümölcsön kívül is, amit az itthon lévő készlet és az én ízlésem miatt tettem.

Hozzávalók:

30 dkg magozott meggy, 1 közepes lila sonkahagyma fele apróra vágva, fél citrom leve, 4 szál korianderzöld, egy kisebb csomó petrezselyemzöld, néhány szál snidling, pár karika erős chilipaprika apróra vágva, 1 lapos kávéskanál barnacukor, 1 kávéskanál olívaolaj, pici só

A hagymát öszekevertem a citromlével, majd amíg ez állt egy kicsit, elkészítettem a salsa többi részét.
A fűszernövényeket apróra vágtam, a meggyet felkockáztam. Egy tálba tettem, rátettem a cukrot, a chilit és az olajat, beletettem a citromos hagymát, kicsit megsóztam.

Sült csirkecombhoz tálaltam. Nekem nagyon ízlett, a férjem viszont nekem adta az ő részét is...

5 megjegyzés:

lúdanyó írta...

Mindenesetre nagyon szép lett :)

sedith írta...

Most ettem belőle. Cseresznyéset csináltam. Hihetetlenül finom. Nem is hittem volna!:)

trinity írta...

Hát akkor megosztó volt...
Lényeg, hogy Neked ízlett!!!Nálunk sem mindig-mindenki szeret mindent...Ez van:)

Gyöngyi írta...

Nagyon izgalmas! Én nem adtam volna oda az adagomat:)

KataKonyha írta...

Lúdanyó, köszi!

Sedith, de jó, hogy neked is ízlett!

Trinity, ez tényleg a kevés kivétel közé tartozott, mert a férjem majdnem minden kísérletezésemet jól fogadja. (mások szerintem sajnálják néha, mit kell szegény embernek megenni:DDD)

Gyöngyi, próbáld ki akkor feltétlenül!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin