2010. október 31.

Édes kis semmiség


...amit az ember lánya kínjában húz elő a semmiből, ha sem kedve, sem ötlete nincs, hogy milyen desszertfélét kellene készíteni. Gyors, finom, bármikor elkészíthető.

Tehát: keress a kamrában egy kis elfekvő almát (vagy körtét), tisztítsd meg, vágd kockákra. Végy 5-10 deka cukrot (vagy mézet), karamellizáld aranybarnára. Dobd rá a gyümölcsdarabokat, szórj rá némi fahéjat és szegfűszeget, keverd át jó néhányszor, majd párold puhára. Ha csorgatsz rá egy kis citromlevet is, még finomabb lesz.
Végy elő a hűtőből réteslapot, nedves ruhára tégy rá egy lapot, csöpögtess rá némi vajat, majd boríts rá még egy második réteslapot is, hintsél arra is kevés vajat. Tegyél rá hosszában a karamellizált gyümölcsből egy sort, tekerd össze, helyezd sütőpapíros tepsire. Ismételd meg legalább még egyszer a műveletsort (1 rúd rétes tényleg semmi), majd 200 fokos sütőben süsd aranybarnára.

Sütőből kivéve vágd darabokra, szórd meg porcukorral. Díszítheted csokiszósszal, tehetsz hozzá egy kis maradék gyümölcsöt, tálalhatod vaníliafagyival.

(Rétes karamellizált gyümölcstöltelékkel)

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Isteni kis semmiség :)))

családi tűzhely írta...

Nekem nagyon tetszik:)

ivan írta...

Egy rúd és más semmi,
a vágyam csak ennyi,
és csendben megenni, csupán.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin