A Nők Lapja Konyha 3. számában található recept ihlette ezt a levest. Igaz, a közreadott fénykép jobban tetszett, mint a leírás, a kettő nem teljesen fedte egymást. Így azután elkészült a leírt hozzávalókból az én változatom; isteni finom, ki ne hagyjátok!
Hozzávalók 4 személyre:
4 jó nagy sárgarépa
1 jó nagy vagy 2 közepes póréhagyma
1 teáskanál római kömény
2-3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál dijoni mustár
1 kisebb krumpli
kb. 1-1,5 l húsleves
só
frissen őrölt bors
vaj
kevés reszelt sajt a tetejére
A póréhagymát - gondos tisztítás után - vékony karikákra vágtam, a negyedét külön tettem (inkább a zöld részéből valókat).
Az egyik répa felét 4-5 cm-es darabokra, majd julienne-re vágtam, a többit aprítógéppel feldaraboltam. A külön tett pórét a felforrósított vajon kissé megpirítottam, hozzátettem a kis répahasábokat, és addig pároltam, míg roppanós puhák nem lettek; akkor áttettem egy tányérra. Még tettem vajat a lábosba, majd a többi pórét és a répát pirítottam át rajta. Beletettem a római köményt, a zúzott fokhagymát, sóztam és borsoztam. Az apró kockákra vágott krumplit belekevertem, majd felengedtem 1 l levessel. Puhára főztem a zöldségeket, utána turmixgépben pépesítettem a mustárral együtt. Nekem még kellett hozzá leves, nyilvánvalóan függ a krumpli nagyságától és a zöldségek pontos mennyiségétől. Utánaízesítettem és felforraltam.
A tányéron tettük bele a félretett zöldségeket, és reszelt sajtot szórtunk a tetejére. Guszta is volt és finom is!
Hozzávalók 4 személyre:
4 jó nagy sárgarépa
1 jó nagy vagy 2 közepes póréhagyma
1 teáskanál római kömény
2-3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál dijoni mustár
1 kisebb krumpli
kb. 1-1,5 l húsleves
só
frissen őrölt bors
vaj
kevés reszelt sajt a tetejére
A póréhagymát - gondos tisztítás után - vékony karikákra vágtam, a negyedét külön tettem (inkább a zöld részéből valókat).
Az egyik répa felét 4-5 cm-es darabokra, majd julienne-re vágtam, a többit aprítógéppel feldaraboltam. A külön tett pórét a felforrósított vajon kissé megpirítottam, hozzátettem a kis répahasábokat, és addig pároltam, míg roppanós puhák nem lettek; akkor áttettem egy tányérra. Még tettem vajat a lábosba, majd a többi pórét és a répát pirítottam át rajta. Beletettem a római köményt, a zúzott fokhagymát, sóztam és borsoztam. Az apró kockákra vágott krumplit belekevertem, majd felengedtem 1 l levessel. Puhára főztem a zöldségeket, utána turmixgépben pépesítettem a mustárral együtt. Nekem még kellett hozzá leves, nyilvánvalóan függ a krumpli nagyságától és a zöldségek pontos mennyiségétől. Utánaízesítettem és felforraltam.
A tányéron tettük bele a félretett zöldségeket, és reszelt sajtot szórtunk a tetejére. Guszta is volt és finom is!
7 megjegyzés:
Biztos nagyon finom már csak az alapanyagok alapján is! Egészségetekre.
Megerősítem :-) Isteni!!!
Még sosem ettem, de izgalmasnak hangzik
A finom és sokoldalú recepttárad adta a bátorságot, hogy egy játékra invitáljalak!
Kérlek nézz be hozzám!
Nézz be hozzám, szeretnélek játékra hívni:)
Éva, Bianka, köszi!
Viki, ugye?:)))
Barbi, Családi tűzhely, köszönöm, voltam nálatok:))
Kukk be hozzám, játékra várlak! :)
Megjegyzés küldése