2018. december 29.
Savanyú zöldborsós karalábéleves
Hozzávalók
25 dkg zöldborsó
1 közepes fej zsenge karalábé
1 evőkanál (basmati) rizs
1 evőkanál vaj
1/2 csokor petrezselyemzöld
2 dl tejföl
1 evőkanál 6-10 %-os ecet
só
őrölt bors
őrölt gyömbér
kevés édesítő vagy 1 csipet cukor
1 teáskanál (zab)liszt
Nagyjából borsószem nagyságú kockákra vágjuk a karalábét. A felhevített olajon fedő alatt félpuhára pároljuk a borssal, gyömbérrel és sóval ízesített zöldborsót és karalábét, szükség szerint öntünk alá kevés vizet. Amikor kész, megszórjuk a liszttel, kevés hideg vizet öntünk rá, és hozzákeverjük a tejfölt. Fölengedjük annyi vízzel, amennyi legalább bő 2-3 ujjnyival ellepi. Beleszórjuk a rizst és a cukrot, sózzuk, borsozzuk, és kb. 10 percre újból fedőt teszünk rá, míg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak.
Végül ecettel savanyítjuk, és aprított petrezselyemzölddel ízesítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése