2008. augusztus 23.

Puffancs

Több hamburgerzsemle receptet kipróbáltam, toronymagasan ez győzött nálunk. Ha bolti méretet akarunk, akkor 6 db jön ki belőle. Ha édeskés, puha zsemléket szeretnénk, akkor 10 felé is oszthatjuk, de akkor cukorból is simán kerülhet bele 3 evőkanálnyi. Az eredeti receptben annyi volt, de a családtagok részéről heves tiltakozást váltott ki, úgyhogy 1 kanálra redukáltam.
Nagyon finom!



Hozzávalók a tésztához:
45 dkg liszt, 2,5 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő, 2 mokkáskanál só, 1 evőkanál cukor, 5 dkg puha margarin
A tetejére: 1 tojás sárgája

A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, 1 órát állni hagyjuk. Zsemléket formálunk belőle, kb. 20 percig a tepsiben kelesztjük. A tetejét a tojássárgájával megkenjük, 180 fokos sütőben sütjük kb. 30 percig.

/Dasziszi receptje az Index fórumról/

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin