Ez egy nagyon finom leves; próbáljátok ki, hogy igazam van!
Hozzávalók:
1 nagyobb vöröshagyma, 1 közepes méretű (60-70 dkg-os) karfiol, 2-3 db közepes krumpli, 1 piros színű édes paprika, 1 pohár joghurt, 1 csipet ázsiai citromfű (nálam Kotányi), szerecsendió, néhány karika chilipaprika, petrezselyem- vagy korianderzöld, só, 1 evőkanál olaj
A karfiolrózsákat megmosom, majd kisebbekre szedem, a szárakat is feldarabolom. A rózsák szebbik felét beleteszem egy párolóedénykébe, ami belefér a lábosomba.
Az olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, hozzáteszem a citromfüvet és több csipet szerecsendiót. Beleteszem a kockákra vágott krumplit és a többi karfiolt, majd néhány kavarás után annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, és megsózom, hozzáadom a chilit. A tetejére teszem a párolóbetétet, az abban lévőket is sózom-borsozom, lefedem, és puhulásig főzöm.
Merülőmixerrel összeturmixolom az edény alján lévő zöldségeket, majd ebbe a lébe teszem bele a karfiolrózsákat és az apró kockákra vágott piros színű paprikát. Beleöntöm a joghurtot, utánaízesítem sóval, borssal. Amikor a paprika megpuhult, a leves készen is van.
Tálalásnál chilis olajcseppeket tettem a tetejére és petrezselyemzöldet hintettem rá.
/Forrás: Ancsa21 receptje az Nlc fórumról/
Hozzávalók:
1 nagyobb vöröshagyma, 1 közepes méretű (60-70 dkg-os) karfiol, 2-3 db közepes krumpli, 1 piros színű édes paprika, 1 pohár joghurt, 1 csipet ázsiai citromfű (nálam Kotányi), szerecsendió, néhány karika chilipaprika, petrezselyem- vagy korianderzöld, só, 1 evőkanál olaj
A karfiolrózsákat megmosom, majd kisebbekre szedem, a szárakat is feldarabolom. A rózsák szebbik felét beleteszem egy párolóedénykébe, ami belefér a lábosomba.
Az olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, hozzáteszem a citromfüvet és több csipet szerecsendiót. Beleteszem a kockákra vágott krumplit és a többi karfiolt, majd néhány kavarás után annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, és megsózom, hozzáadom a chilit. A tetejére teszem a párolóbetétet, az abban lévőket is sózom-borsozom, lefedem, és puhulásig főzöm.
Merülőmixerrel összeturmixolom az edény alján lévő zöldségeket, majd ebbe a lébe teszem bele a karfiolrózsákat és az apró kockákra vágott piros színű paprikát. Beleöntöm a joghurtot, utánaízesítem sóval, borssal. Amikor a paprika megpuhult, a leves készen is van.
Tálalásnál chilis olajcseppeket tettem a tetejére és petrezselyemzöldet hintettem rá.
/Forrás: Ancsa21 receptje az Nlc fórumról/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése