2008. október 23.

Citromos kuglóf

Nagyon gyorsan előkészíthető, egyszerű és nagyon finom kuglóf, ráadásul lehet variálni is: kerülhet bele citrom helyett narancs (ez volt az alapötlet, amit találtam), lehet még beletenni mazsolát, aszalt gyümölcsöt, csokit, le lehet önteni különféle mázakkal a végén...csak a fantázia szab határt!



Hozzávalók:

3 tojás, 23 dkg kristálycukor, 2 dkg vaníliás cukor (2 csomag), 2 dl olaj, 35 dkg liszt, 1 citrom reszelt héja és leve, 170 ml tej, 1 sütőpor, csipet só

A lisztbe belekeverem a sót, a sütőport és a citromhéjat. (Ha kerül bele aszalt gyümölcs vagy csokidarabka, azt is ebbe szoktam beletenni.)
A tojásokat egy nagyobb tálban alaposan habosra keverem a cukrokkal, hozzáadom az olajat, ezzel is keverem vagy 3 percig, hogy jó egynemű legyen, végül belekerül a citromlé is.
A nedves hozzávalókhoz fakanállal hozzáteszem felváltva a szárazakat és a tejet.
A kuglóf formát (ha nem szilikonos) kikenem zsiradékkal, megszórom liszttel és beleöntöm a kész masszát.
175 fokos sütőben (alsó-felső sütés) 50-60 percig sütöm, ha kész, még a kikapcsolt sütőben hagyom 10 percet pihenni. Kivéve rácsra teszem, és még 10 percig hagyom a formában, utána borítom ki.
Porcukorral megszórom.

/Forrás: Kira21 receptje az Nlc fórumról/

3 megjegyzés:

Gabriella írta...

Szia Kata,

Ha van idöd kicsit játszani, akkor néz be ide:
http://gabriellakonyhaja.blogspot.com/2008/10/7-dolog-magamrl.html

Gabriella írta...

Azt hiszem ezt hívják véletlennek. :-))))))

Gabriella írta...

Persze, nyugodtan használj egy féle mazsolát.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin