Ebből is készült néhány változat, de eddig az én ízlésemhez egyiket sem találtam tökéletesnek. A minap tejfelhasználás céljából készült, és nagyon ízlett. Nekem ez az igazi!
Hozzávalók 4 személyre:
7,5 dl tej, 30 dkg búzadara, 2 marék mazsola, 12 dkg cukor, 6 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál citromlé, só, 3 dkg vaj
Főzés előtt 2-3 órával a búzadarát beáztatom egy csipet sóval ízesített tejbe.
Készítéskor a tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem habnak a fele cukorral. A sárgákat egy nagyobb tálban a másik fele cukorral kézi habverővel alaposan kidolgozom, hozzáteszem a citromhéjat, a citromlevet, a megmosott mazsolát és a megduzzadt tejes darát. Óvatosan hozzákeverem a felvert tojáshabot.
Egy nagyobb tepsit alaposan kikenek vajjal. Beleöntöm a masszát, a maradék vajat a tetejére darabolom. 180 fokos sütőbe (alsó-felső sütés) teszem, és 40-50 percig sütöm úgy, hogy először 20 perc után, később úgy 5 percenként egy fakanállal széttördelem, illetve megkavarom, hogy mindenhol jól átsüljön.
Baracklekvárral tálalom.
Hozzávalók 4 személyre:
7,5 dl tej, 30 dkg búzadara, 2 marék mazsola, 12 dkg cukor, 6 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál citromlé, só, 3 dkg vaj
Főzés előtt 2-3 órával a búzadarát beáztatom egy csipet sóval ízesített tejbe.
Készítéskor a tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem habnak a fele cukorral. A sárgákat egy nagyobb tálban a másik fele cukorral kézi habverővel alaposan kidolgozom, hozzáteszem a citromhéjat, a citromlevet, a megmosott mazsolát és a megduzzadt tejes darát. Óvatosan hozzákeverem a felvert tojáshabot.
Egy nagyobb tepsit alaposan kikenek vajjal. Beleöntöm a masszát, a maradék vajat a tetejére darabolom. 180 fokos sütőbe (alsó-felső sütés) teszem, és 40-50 percig sütöm úgy, hogy először 20 perc után, később úgy 5 percenként egy fakanállal széttördelem, illetve megkavarom, hogy mindenhol jól átsüljön.
Baracklekvárral tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése