Már írtam Cserkének is az új VKF forduló kapcsán, hogy nálunk ritkán múlik el nap, hogy ne főzzek levest. Tegnap ez készült.
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg gomba, 2-3 sárgarépa, 1 kisebb fehérrépa, 1 kisebb fej hagyma, 2 evőkanál olaj, 1,5 dl 20 %-os tejföl, 1 kávéskanál liszt, kakukkfű, só, bors
Az olajon átpirítom a hagymát, majd sorban teszem hozzá a karikára vágott fehérrépát, sárgarépát és gombát. Sózom, borsozom, kevés vízzel felengedem, és fedő alatt félpuhára főzöm. Leveszem a fedőt és zsírjára pirítom. Hozzáadom a lisztet, átkavarom, kicsi hideg vizet és a tejfölt hozzáteszem (ilyenkor a tejfölt nem kell még melegítgetni - hőkiegyenlítgetni, anélkül is jól elkeverhető). Ha a tejföl elkeveredett, hozzáöntök jó 1 liternyi vizet, beleteszem a kakukkfüvet, sót és borsot rakok még ízlés szerint, és készre főzöm. A legvégén megszórom petrezselyemzölddel.
Szoktam bele tenni levesbetétnek apró (vajas) galuskát vagy tarhonyát, de tegnap anélkül készült.
Az olajon átpirítom a hagymát, majd sorban teszem hozzá a karikára vágott fehérrépát, sárgarépát és gombát. Sózom, borsozom, kevés vízzel felengedem, és fedő alatt félpuhára főzöm. Leveszem a fedőt és zsírjára pirítom. Hozzáadom a lisztet, átkavarom, kicsi hideg vizet és a tejfölt hozzáteszem (ilyenkor a tejfölt nem kell még melegítgetni - hőkiegyenlítgetni, anélkül is jól elkeverhető). Ha a tejföl elkeveredett, hozzáöntök jó 1 liternyi vizet, beleteszem a kakukkfüvet, sót és borsot rakok még ízlés szerint, és készre főzöm. A legvégén megszórom petrezselyemzölddel.
Szoktam bele tenni levesbetétnek apró (vajas) galuskát vagy tarhonyát, de tegnap anélkül készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése