Közkívánatra készült, valószínűleg régen nem főztem már ezt az ételt, pedig nagyon egyszerű és finom.
Hozzávalók:
50 dkg sertéshús (vagy bármilyen más csont nélküli szárnyas húsból is szoktam, akkor rövidebb az elkészítési ideje), 1 közepes vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, majoranna, pirospaprika
1 kg krumpli, olaj a sütéshez
A húst egyforma, nem túl nagy kockákra, a vöröshagymát apróra vágom. Az olajat felforrósítom, beleteszem a hagymát, üvegesre pirítom, ráteszem a húst, fehéredésig sütöm. Akkor sózom, borsozom, megszórom majorannával, öntök alá kevés vizet (ha nem engedett addig, de sajnos a húsok mostanában legtöbbször maguktól is engednek...). Lefedem, és puhára főzöm a húst. A fokhagymát összetöröm, ráteszem a húsra, és kevés ideig összepárolom. Akkor jó, ha marad egy kevés leve, ha túl sok, akkor fedő nélkül a felesleget elpárologtatom.
Közben a krumplit meghámozom, azt is kockára vágom. Bő olajban pirosra sütöm.
Nagyobb tálba öntöm a krumplit, megsózom kicsit. Ráöntöm a húst, összerázogatom. A tetejére pirospaprikát szórok.
Hozzávalók:
50 dkg sertéshús (vagy bármilyen más csont nélküli szárnyas húsból is szoktam, akkor rövidebb az elkészítési ideje), 1 közepes vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, majoranna, pirospaprika
1 kg krumpli, olaj a sütéshez
A húst egyforma, nem túl nagy kockákra, a vöröshagymát apróra vágom. Az olajat felforrósítom, beleteszem a hagymát, üvegesre pirítom, ráteszem a húst, fehéredésig sütöm. Akkor sózom, borsozom, megszórom majorannával, öntök alá kevés vizet (ha nem engedett addig, de sajnos a húsok mostanában legtöbbször maguktól is engednek...). Lefedem, és puhára főzöm a húst. A fokhagymát összetöröm, ráteszem a húsra, és kevés ideig összepárolom. Akkor jó, ha marad egy kevés leve, ha túl sok, akkor fedő nélkül a felesleget elpárologtatom.
Közben a krumplit meghámozom, azt is kockára vágom. Bő olajban pirosra sütöm.
Nagyobb tálba öntöm a krumplit, megsózom kicsit. Ráöntöm a húst, összerázogatom. A tetejére pirospaprikát szórok.
5 megjegyzés:
Szia!
Kérlek nézz be hozzám kérdésem lenne.
Nagyon tetszik az oldalad.
Érdekes, a brassót mindenki másképp csinálja. Egyszer elolvastam az alapreceptet, de az olyan semmilyen, úgyhogy az én brassóim most már egész másmilyen.
A tiéd is jól hangzik. Az eredetiben azt hiszem talán még vöröshagyma sincs? Már nem is emlékszem rá.
A majorranna nagyon finom fűszer, én is szeretem! :-)
Vali, köszi, örülök, hogy tetszik:)
Duende, lehet, hogy eredetileg nincs benne vöröshagyma, de mi úgy szeretjük, ha valamitől szaftos lesz, ezért került bele. Majd megnézem a tiedet, most nem is emlékszem, hogy a tiedet olvastam-e már?!
hello!
mi is szeretjük szaftosan, ezért olaj helyett inkább egy kevés szalonnát olvasztok az elején. ettől az íze is jellegzetesebb lesz. mondjuk csak akkor jó, ha sertésből van a brassói :)
Szia Zoli! Jó ötlet a szalonna, legközelebb kipróbálom. Köszi, hogy megosztottad velem!
Megjegyzés küldése