2009. március 23.

Halpogácsa


Múltkorában Anci oldalán jártam, nagyon megkívántam nála a halpogácsákat. Krumplival, citrommal, fűszerekkel....ez az én világom és ízlésem is. A kisebbik gyermekemmel - aki nem igazán szereti a halat, de legalább szeretné szeretni (mint én a spenótot, csak egy kicsivel jobban áll ezügyben nálam) - megegyeztünk, hogy ez lesz a vasárnapi ebéd. Igazán jóízű volt, viszont legközelebb még bátrabban fogom fűszerezni.

Hozzávalók:

50 dkg tőkehal, kb. 50 dkg krumpli, fél citrom, 1 tojás, petrezselyemzöld, só, bors, chilipaprika, kb. 2 lapos evőkanálnyi zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

A megtisztított krumplit darabokra vágva megfőztem sós vízben, összetörtem, kihűtöttem. A tőkehal darabokat 2-3 darabra vágtam, kicsit megsóztam, kevés vízzel félpuhára pároltam, összetörtem, kihűtöttem, összekevertem a krumplival. Hozzáütöttem egy egész tojást, tettem hozzá apróra vágott petrezselymet, sót, borsot, chilipaprikát, a citrom reszelt héját és kb. 1 evőkanálnyi levét, valamint annyi zsemlemorzsát, hogy kicsit összetartóbb legyen a massza, és összedolgoztam.
Egy serpenyőben jó ujjnyi magasságú olajat forrósítottam, és mindkét oldalát pirosasbarnásra sütöttem.
Tálaláskor még citromot csepegtettünk a tetejére.

3 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Nagyon szeretjük a halat minden formában, elmentem ezt a receptet is, mert valamikor majd szeretném kipróbálni - amint szerzek tőkehalat.

duende írta...

Ez nekemvaló! :))

Szuper, nagyon tetszik.

KataKonyha írta...

Napmátka, Anci hekkből készítette, csak én azt nem kaptam most...
Meglepően finom volt, főleg melegen. És ugye a citrom (már megint) és a chili nagyot dob rajta!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin