2009. június 19.

Fahéjas csokifagyi


Gabriellánál olvastam, tegnap ettük, egyszerűen csodás! Aki szereti a főzött, tejszínes-krémes csokicsodákat, akkor megvan, mert ez az! Igazi kalóriabomba, de néha lehet bűnözni, ugye?

Fél adagot készítettem, mint kiderült, ennyi a fagyigépünk teljesítménye, a végén már jó fent volt a fagyi a tetején. Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy mivel több cukor csúszott bele a kelleténél (a felezésnél bekavartam magamnak), belecsavartam egy fél citrom levét, és a tejszínből 2 dl került bele.

Hozzávalók nálam:
2,5 dl tej
1 fahéjrúd
8,5 dkg apróra vágott étcsokoládé
4 tojássárgája
8 dkg porcukor
2 dl habtejszín
1/2 citrom leve

Összevegyítjük a tejet, a fahéjat és a csokoládét. Állandó keverés mellett, lassú tüzön addig melegítjük, amíg a csokoládé meg nem olvad. A tűzről levéve 5 percig állni hagyjuk, majd átszűrjük.
Robotgéppel habosra verjük a tojássárgáját és a cukrot. A csokoládés keveréket a tojáshoz öntjük, és krémesre keverjük. Az egészet lábasba borítjuk, és állandó kevergetés mellett kb. 15 percig főzzük. Lehűtjük, majd hozzáadjuk a tejszínt. Néhány órára hűtőbe helyezzük, és amikor tökéletesen áthűlt, fagylaltgépben kidolgozzuk.

Aki megkóstolta, mindenki dicsérte. Gabriella, köszi!

6 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Én szeretem! Bűnözni is szeretek!

Kérek szépen :-) Dögmeleg van!

Ancsika írta...

Imádnám!!!! :)

Gyöngyi írta...

Bűnöznék én, de nincs fagyigépem...

trinity írta...

Én is bűnözök szívesen:)))
Nagyon jól néz ki-meg is nézem, hogy készült:)

erős ildikó írta...

Fahéjjal nagyon izgalmas-különleges lehet! Valahogy nem megszokott, hogy a csokoládét összeházasítjuk e fűszerrel, de miért is ne! Nekem nagyon tetszik az ötlet!:)

Gabriella írta...

örülök, hogy ízlett!!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin